Acasă Cultura Tabăra Urbană de Film CinEd pentru liceeni educațională inspirată de revoluția din...

Tabăra Urbană de Film CinEd pentru liceeni educațională inspirată de revoluția din ’89 Timișoara

DISTRIBUIȚI

O tabără de film gratuită la Timișoara! Liceenii au oportunitatea să învețe despre film și să lucreze alături de profesioniști la crearea unui scurtmetraj. Liceenii pasionați de filmmaking își pot dezvolta cunoștințele și abilitățile la Tabăra Urbană de Film CinEd 2.1, unde vor face parte dintr-o echipă de filmare și vor participa la producția unui documentar, alături de profesioniști din industrie.

Tabăra Urbană de Film CinEd 2.1 este un program educațional inspirat de Revoluția din ‘89, organizat de Asociația Culturală Contrasens, la Timișoara, ce își propune să ofere elevilor pasionați de film, artă și istorie oportunitatea de a explora conceptele de libertate, democrație și participare prin vizite ghidate, proiecții de film, exerciții de cercetare și creație, cursuri de comunicare audio-vizuală.

În cadrul atelierelor tinerii vor învăța despre storytelling și scriere creativă, regie și analiză de film, imagine, sunet. Programul taberei cuprinde și o perioadă de documentare personală, filmare, montaj și post-producție. Împreună cu mentori din domeniu, elevii vor realiza un scurtmetraj documentar de tip eseu, care va fi prezentat în cadrul Taifas – festival de film și artă balcanică.

Aceștia vor avea la dispoziție 2 săptămâni pentru a-și realiza materialul cu care vor interveni în film la nivel de scenariu, echipa de proiect fiind zilnic la dispoziție pentru consultație sau îndrumare.

Perioada de desfășurare:

01 – 15 iulie – program de tabără

15 – 28 iulie – documentare individuală

29 – 30 iulie – concept și decupaj

01 – 04 august – filmare

05 – 30 august – montaj și post-producție

Liceenii interesați să învețe despre film și să lucreze alături de experți se pot înscrie, până pe 23 iunie, prin completarea formularului: https://forms.gle/kMD3RYKnSmYeB6XaA.

Tabăra este gratuită.

 

 

 

Comentarii

comentarii