Acasă Cultura Tabăra ”Vara la Liebling” Timiș – lansată cu sânziene în plete și...

Tabăra ”Vara la Liebling” Timiș – lansată cu sânziene în plete și ie românească

570
DISTRIBUIȚI

Marți 25 iunie, tabăra ”Vara la Liebling” – o amplă manifestare de tradiții și creaţie – și -a deschis porțile cu o festivitate ce a avut loc în incinta căminului cultural. 

Cu acest prilej, Irina Goanță – profesoară de limba și literatura română -va organiza cu elevii multiple activități culturale pentru aduce teatrul în actualitate, ”pentru că viață e un joc de rol, pe care trebuie să îl facem frumos, corect, cu talent, la cel mai înalt nivel”.

”Timp de o luna de zile vom desfășura ateliere creative. Activităţile organizate vor contribui la cunoaşterea obiceiurilor şi tradiţiilor acestor locuri, evidenţiind rolul acestora în educarea copiilor şi tinerilor, datoria de a le transmite din generaţie în generaţie. Astfel, dorim să trezim gustul tinerilor pentru frumos, pentru meşteşugurile tradiţionale, pentru artă, să le dezvoltăm sentimente de dragoste pentru tezaurul folcloric românesc.
Asociația Pro Liebling și Școală Gimnazială Liebling sunt partenerii în această frumoasă activitate, aflată la cea de-a XIII-a ediție. Mulțumim tuturor celor care au participat la deschiderea taberei fie că au fost localnici sau musafiri purtând cu mândrie ia românească”, a subliniat Corina Roșu Ciobanu

”Tabăra de vara este o împletire a activității școlare cu activitățile extrașcolare, mai mult practică decât teoretică, mai aproape de suflet și fără note”, spune prof. Nicoleta Mărghitaș – directoarea Școlii gimnaziale Liebling.

Comentarii

comentarii