Acasă Actualitate Tablou deprimant, în Timișoara!

Tablou deprimant, în Timișoara!

3625
DISTRIBUIȚI

Îl vedeți? Vă uitați, oare, câteodată, la stop, în jurul vostru? Pentru mine, momentul așteptatului la stop este motiv de analiză a tristei realități, călcată în picioare de incompetență, mitocănie, lipsa bunului simț. Această imagine proaspăt culeasă la intersecția a două bulevarde mari, Calea Șagului și Liviu Rebreanu, este, de fapt, foarte veche. Și reprezentativă pentru superficialitatea și reaua voință a celor din administrația publică. Acest aparent banal scuar, abandonat de toți, adică de firma ce a realizat intersecția semaforizată, de constructori, de faimosul city-manager care crede că are ”mandat”, uitând că nu a fost votat, ci este un apanaj al unui vot, de firma de amenajări cu vegetație, este nu doar un decor deprimant. Este semnul rău al unei Timișoara abandonată! Îl vedeți? Câte asemenea imagini avem în Timișoara? Sute? Mii? Ar trebui să le monitorizăm și să le reparăm, parțial, prin voluntariat, așa cum am făcut multe alte lucruri, la Timișoara? Campanii pentru curățenie, campanii pentru Capitală Culturală Europeană? Știm să facem! Știm foarte bine, avem cluburi serioase pentru servicii sociale, Rotary și Lions, alte ONG-uri, dar unde sunt cei plătiți pentru ceea ce trebui să facă?

Au luat banii și au plecat? Nu a verificat nimeni că tot orașul (Calea Aradului, Zona Uranus, în Calea Soarelui, Musicescu, Mureș, Popa Șapcă și multe altele) a rămas cu zonele așa – zise verzi, abandonate, în care se adună mucurile de țigări, pungile și alte ambalaje ale românilor din… Timișoara?

O noutate pozitivă ar fi: am văzut, pentru prima oară după ani de zile, angajați ai RETIM-ului măturând străzi, pe lângă borduri, chiar duminica… I-am întrebat, siderată de mulțumire, ce s-a întâmplat? Ah, am înțeles, un nou director, cu poftă de curățenie, se exprimă a fi un timișorean autentic: Cătălin Olteanu.

Domnul Nicolae Robu nu știe despre dezastrul din intersecții, sunt sigură! Sau să nu fiu așa sigură?

Comentarii

comentarii