Acasă Eveniment Tabără de pictură pe Valea Cernei

Tabără de pictură pe Valea Cernei

656
DISTRIBUIȚI

Staţiunea Băile Herculane s-a dovedit a fi perfectă pentru organizarea unei tabere de pictură, având în vedere istoria şi frumuseţea staţiunii, care pot inspira orice artist plastic. Tabăra de creaţie „La capăt de curcubeu”, desfăşurată timp de o săptămână în staţiunea de pe Cerna, a dus la o activitate creativă deosebită din partea artiştilor plastici, care s-au remarcat prin amprenta proprie a fiecăruia, într-o atmosferă prietenească.

Astfel, 14 pictori din întreaga ţară s-au adunat în săptămâna ce a trecut, pentru a participa la faza finală, în sistem sindical, în domeniul picturii. Astfel, artişti plastici din Iaşi, Galaţi, Alba Iulia, Reşiţa şi alte colţuri ale ţării au realizat în aceste zile o serie de lucrări. Cinci dintre pictori au fost recompensaţi, la final, cu diplome de excelenţă şi calitatea de laureaţi, în timp ce toţi ceilalţi participanţi au primit diplome de onoare. Modalităţile de exprimare, bogăţia culorilor, tehnicile folosite au fost îndeaproape urmărite de către criticul de artă Adrian Stepan.

Tabăra Naţională a Asociaţiei Naţionale a Caselor de Cultură a Sindicatelor din ţară s-a desfăşurat sub genericul „La capăt de curcubeu”, având în vedere că la unul din capete se află aceste instituţii, iar la celălalt, artiştii plastici care au creat o serie de lucrări care înnobilează diferite instituţii în care se regăsesc, printre multe alte chiciuri din vremurile noastre. Faza finală a concursului de creaţie ‘’La capăt de curcubeu’’, desfăşurată în staţiunea Băile Herculane în perioada 3 – 10 iulie, face parte din Festivalul Naţional ‘’De dragoste, de neam, de ţară’’, organizat de către Asociaţia Caselor de Cultură a Sindicatelor din România, care are loc pe parcursul întregului an şi cuprinde toate domeniile culturale, începând cu pictura şi terminând cu muzica populară şi cea uşoară.

Comentarii

comentarii