Acasă Cultura Tabăra de sculptură “La Castel”

Tabăra de sculptură “La Castel”

DISTRIBUIȚI

Muzeul de Artă Timişoara, cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş, organizează, în perioada 27 aprilie – 11 mai, tabăra de sculptură “La Castel”. Proiectul îi aduce la Timişoara pe cinci dintre cei mai importanţi sculptori români contemporani: Max Dumitraş din Sângeorz, Ion Zărnescu din Bacău, Ilarion Voinea din Cluj, Vlad Aurel din Bucureşti şi timişoreanul Ştefan Călărăşanu. Cei cinci artişti vor lucra în aer liber, în spaţiul din spatele Castelului Huniazilor (Muzeul Banatului), sub privirile trecătorilor.
Insolită nu este doar locaţia taberei, ci şi ideea de a folosi lemnul exotic al pădurilor amazoniene.
Pentru că evenimentul doreşte să încadreze într-un concept mai larg promovarea artei în Timişoara, se vor organiza şi alte activităţi: dezbateri tematice la Muzeul de Artă, cu şi despre artişti, realizarea unui catalog al Taberei de sculptură (cu implicarea Fundaţiei Triade), degustări de vin şi alte surprize.
La finalul taberei, lucrările vor fi prezentate publicului şi vor rămâne o perioadă în spaţiul de lângă Palatul Huniade, pentru a putea fi contemplate şi admirate de timişoreni.
Tabară se va deschide luni, 27 aprilie, la ora 11,30, la locaţia evenimentului (în caz de vreme nefavorabilă – în sala de conferinţe a Muzeului Banatului), cu o conferinţă la care vor participa Constantin Ostaficiuc, presedintele CJT, Marcel Tolcea, directorul Muzeului de Artă Timişoara, Dan Leopold Ciobotaru, directorul Muzeului Banatului, reprezentanţi ai sponsorilor evenimentului şi cei cinci artişti.

Comentarii

comentarii