Acasă Actualitate Tânăra care a povestit pe Facebook că medicii din Arad au rugat-o...

Tânăra care a povestit pe Facebook că medicii din Arad au rugat-o să se interneze pentru COVID-19, deși nu avea virusul, dată în judecată de spital

8975
DISTRIBUIȚI

Tânăra, care a dezvăluit că medicii de la Spitalul Județean din Arad i-au propus să o treacă cu coronavirus la internare, a fost dată în judecată de unitatea spitalicească pentru defăimare.

Conducerea spitalului a luat această decizie în urma postării de pe Facebook pusă de iubitul femeii care spunea că medicii și asistentele au rugat-o pe adolescentă să o interneze cu COVID-19, deși nu fusese infectată.

Se pare că tânăra de 18 ani a ajuns la spital în urmă cu două seri fiindcă avea febră, amețeli și dureri de cap. După ce i s-a recoltat sânge, cadrele medicale au lăsat-o să aștepte rezultatele.

“M-au lăsat acolo și nu mi-au mai spus nimic. Am tot așteptat și am întrebat-o pe una dintre asistente dacă mai durează mult și a zis că până vin analizele. Tânăra susţine că după ore bune de aşteptare a cerut să meargă acasă.

Doamna doctoriță scria rețeta și a spus că dacă vreau să fiu internată de Covid. Am spus că nu. M-a întrebat sigur nu vrei, am spus că nu”, a dezvăluit Maria Broștean.

Prietenul fetei a povestit rugămintea neobișnuită a cadrelor medicale pe pagina sa de Facebook. “Ea mi-a povestit că a întrebat-o și mi s-a părut așa ciudat cum tu nu ai așa ceva și te roagă, te întreabă să te internezi pentru așa ceva”, a spus Marius Hodoiu, potrivit Observator.

Medicii, însă, au o cu totul altă variantă. “A plecat acasă cu tratament, fără niciun altfel de acuze. Nimeni din UPU nu i-a spus că are efecte covid. Internările nu le facem noi la covid, cred că e vorba despre o neînțelegere, pacienta nu a înțeles ce i s-a explicat”, a declarat Aurelia Aconi, medic primar Unitatea de Primiri Urgențe Arad.

Tinerii s-au trezit cu plângere penală după cele povestite pe Facebook.

“Conducerea spitalului a luat decizia de a depune o plângere penală către Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, deoarece consideră că distribuirea acestei postări în spațiul public aduce prejudicii de imagine Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad”, a spus Florina Ionescu, director interimar Spitalul Județean Arad.

Comentarii

comentarii