Acasă Cultura Tango istoria unei povesti de dragoste, la Timișoara

Tango istoria unei povesti de dragoste, la Timișoara

881
DISTRIBUIȚI

Tango historia del amor – Tango istoria unei povesti de dragoste este un spectacol de teatru-dans tango argentinian ce va avea loc, în zilele de 18 – 19 noiembrie 2019, de la ora 19:00, la Teatrul Maghiar de Stat din Timișoara, realizat de Magnum team și TangoVivo, în parteneriat cu Consiliul Județean Timiș, Teatrul Maghiar de Stat, ID Couture și My Tango Shoes by Mono.

Acest spectacol este finanțat de Magnum team și CJT, motiv pentru care primele două reprezentații ce vor avea loc în 18-19 noiembrie 2019 se vor desfășura cu titlu gratuit. Numărul de locuri este limitat la 150 de persoane per reprezentație.

Coregrafia: Anda Polverejan. Scenografia: Anda Polverejan. Conducerea muzicală: Anda Polverejan. Vestimentația: Iana Iovanas și Diana Avram. Pantofi: My Tango Shoes by Mono

Distribuția: (dansatori – în ordine alfabetică): Raul Avram, Ioana Cazan, Iana Iovanas, Denis Matei, Andreea Mihalic, Sergiu Mihalic, Alexandru Pintea, Nicole Racovitan, Bogdan Rădăcina, Lorena Sturza și Alexandra Szuromi.

Spectacolul de teatru-dans „TANGO – istoria unei povesti de dragoste” ne vorbeşte despre evoluţia relaţiei de dragoste dintre un bărbat şi o femeie, transpusă în istoria dansului de tango argentinian, de la macismul anilor ’20 şi rolul femeii împărţite între etichetele de femeie uşoară şi doamnă, până la emanciparea femeii şi dezvoltarea relaţiei dintre două persoane egale, dar cu roluri asumate, dorite, căutate şi găsite de barbat şi femeie într-o relaţie de dragoste.

Fenomenul teatru-dans se înscrie, ca gen, în sfera artelor spectacolului, diferenţa specifică fiind identificabilă, în special, prin modul în care opţiunea pentru un anumit limbaj de dans susţine ideea unui spectacol de teatru-dans.

Prin modul în care şi-a conceput spectacolele, prin elementul abisal care catalizează discursul scenic, ce se păstrează permanent în sfera cotidianului transfigurat, dar mai ales prin statutul dansului de respiraţie efectivă a acţiunii, Pina Bausch impune definitiv în peisajul cultural internaţional fenomenul teatru-dans care a impus definitiv dansatorul care integrează un discurs teatral în propriul său trup -așa descriu organizatorii semnificația acestui spectacol.

Comentarii

comentarii