Acas─â Actualitate Taragotistul Luca Novac a fost condus pe ultimul drum de sute de...

Taragotistul Luca Novac a fost condus pe ultimul drum de sute de persoane

1241
DISTRIBUIȚI

Inmormantarea taragotistului Luca Novac, unul dintre cei mai cunoscuti instrumentisti ai folclorului din Romania, decedat la varsta de 79 de ani, a avut loc, miercuri, 17 februarie, in Cimitirul din Calea Lipovei din Timisoara. La ceremonia funerara au participat sute de persoane, printre care solisti vocali si instrumentisti, cunoscuti si iubiti de banateni, care au adus un ultim omagiu celui care a fost inegalabilul Luca Novac.

ÔÇťCateva sute de oameni, cu masca pe fata, l-au condus pe ultimul drum pe cel ce a fost inegalabilul Luca Novac. Soborul din 7 preoti in frunte cu protopopul Timisoarei, parintele Zaharia Peres, a facut o slujba ortodoxa deosebita.

Cuvintele parintelui protopop si ale parintelui Dumjitru Vana, de la Catedrala, au adus lacrimi in ochii participantilor indurerati. Au mai vorbit un reprezentant al Primariei Caransebes si unul din partea Ansamblului Timisul. Nimeni de la Prefectura, Consiliul Judetean, Primarie si Ansamblul Banatul.

In pubic, solisti vocali si insturmentisti, cunoscuti si iubiti de banateni, si-au adus omagiul lor tacut. Un taraf i-a cantat cu duiosie una din melodiile preferate de Luca Novac. Un sir impresionant l-au urmat pe ultimul drum, alaturi de zeci si zeci de coroane. O ultima melodie pentru cel ce 56 ani a incantan sufletele sutelor de mii de banateni. Odihna vesnica in imparatia cerurilor, maestre!ÔÇŁ, este mesajul de adio postat de istoricul Ioan Hategan pe retelele de socializare.

Comentarii

comentarii