Acasă Actualitate Târg de vară, cu produse tradiţionale ţărăneşti, printre tuciuriii din Piaţa Traian

Târg de vară, cu produse tradiţionale ţărăneşti, printre tuciuriii din Piaţa Traian

998
DISTRIBUIȚI

În Piaţa Traian din Timişoara va fi organizat anual un Târg de vară cu produse tradiţionale ţărăneşti. Este vorba despre un proiect al SC Pieţe SA Timişoara, unde se vor putea comercializa doar produse tradiţionale meşteşugăreşti de către producători agricoli (persoane fizice autorizate, societăţi comerciale înregistrate de Direcţia Agricolă Timiş şi DSVSA sau DSP Timiş.

Pe mesele precupeţilor se vor afla: produse din carne preparate şi conservate prin fierbere, uscare, afumare (cârnaţi, şuncă, slănină etc), caşcaval, caşcaval afumat, brânză de burduf, produse de pâine, panificaţie şi patiserie, vin, flori, preparate gătite la grătar.

Totul este foarte bine, chiar mult-aşteptat, dar primăria va trebui să facă mai întâi ordine printre cei care îşi întind mâinile în buzunarele altora, printre bronzaţii care înjură şi sunt gata să-ţi sară la gât dacă le spui o vorbă. Pentru că au impresia că este teritoriul lor, pe care-l stăpânesc. Da, aşa este, pentru că întregul cartier le-a fost servit pe tavă de primărie, mai ales după 1990, devenind un ghetou de care administraţiile locale nu s-au mai ocupat. Poate a venit momentul ca după incendieri provocate de “evacuaţii societăţii” să vedem şi altceva în Piaţa Traian.

Comentarii

comentarii