Acasă Actualitate Târgul de Crăciun din Timișoara în 2020: mai puțin în centru, mai...

Târgul de Crăciun din Timișoara în 2020: mai puțin în centru, mai mult în cartiere. Fără concert de Revelion

1008
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a prezentat planurile municipalității pentru Târgul de Crăciun din 2021. Din cauza pandemiei, dar și în nota schimbărilor promise de edil în campanie, târgul propriu-zis se va desfășura mai mult în cartiere și mai puțin în centru.

Nu va mai fi instalată cupola luminoasă în Piața Victoriei, nu va mai exista un concert de Revelion, dar vor apărea câteva „căsuțe” în cartiere, luminițe în parcuri, pe poduri, în piețe și pe câteva străzi importante. În funcție de evoluția epidemiologică, se pregătesc și alte proiecte pentru târgul propriu-zis, organizat tradițional în Piața Victoriei.

„Despre Târgul de Crăciun, scopul este ca, pe de o parte, să respectăm toate regulile și să acceptăm realitatea în care ne aflăm, că nu ne putem aduna în grupuri, dar, pe de altă parte, și să avem și un reper al normalității, să simțim că vin sărbătorile, că vine această perioadă tradițională, foarte importantă pentru noi toți”, a început Dominic Fritz.

Primarul a vorbit și despre evenimentele publice: „În primul rând, nu vom organiza niciun fel de evenimente de Crăciun sau Revelion. Nu va fi organizat tradiționalul concert de revelion în centru. De 1 decembrie sunt concerte, de obicei. Acum, acolo va fi doar ceremonia oficială organizată de prefectură, o să fie în oraș steaguri și așa mai departe. Trebuie să avem simboluri pentru această perioadă importantă”.

Fritz a spus că vor fi iluminate festiv, în primul rând, centrul orașului, începând cu Piața Victoriei și strada Alba Iulia, unde vor fi și proiecții pe clădiri și vor fi împodobiți brazii existenți. „Chiar dacă trăim vremuri extraordinare, trebuie să gândim la fel. Nu vom pune această cupolă, e și destul de scumpă la 15.000 de euro, dar, în primul rând, nu vrem să creăm un spațiu unde să se strângă oamenii. În cartiere, o să fie locuri amenajate: Parcul Pădurice – am văzut o fotografie cu un tunel luminos și copaci împodobiți aici –, parcul de la uzina de apă, în Freidorf va fi Parcul Petofi Sandor, mai este Piața Avram Iancu. Vom avea inclusiv ghirlande luminoase. Vrem să aducem acest spirit de crăciun și în cartiere. Și pe viitor, nu doar în acest an, o să încercăm să descentralizăm atmosfera din centru și în cartiere”, a spus Fritz.

De asemenea, societățile primăriei vor împodobi și alte locuri. Colterm se va ocupa de patru poduri. Societatea Piețe SA va împodobi piețele Traian și Iosefin. SDM urmează să facă amenajări pe străzile Cetății, Gh. Lazăr și altele. „O să acoperim cât mai mult, fără să creăm un punct unic unde să se înghesuie oamenii”, a rezumat Fritz planurile sale.

Despre alte planuri concrete pentru târgul propriu-zis de Crăciun, edilul-șef a mai precizat: „Suntem într-o situație foarte fluidă, dar sigur nu vom avea un târg așa cum știm în Piața Victoriei. Dacă ne permite situația –  asta vom evalua cu fiecare săptămână – atât epidemiologic, dar și legal – nu știm ce restricții urmează să se impună –, atunci o să punem în mai multe cartiere câte două-trei căsuțe. Ăsta este maximumul. Dacă situația ne permite, vom avea în cartiere mici căsuțe la mică distanță, pentru a avea măcar un pic spirit și târg de Crăciun”, a încheiat Fritz.

Comentarii

comentarii