Acasă Actualitate Târgului Internaţional pentru Agricultură, Industrie Alimentară AGRARIA 2009

Târgului Internaţional pentru Agricultură, Industrie Alimentară AGRARIA 2009

DISTRIBUIȚI

Pe durata desfăşurării Târgului Internaţional pentru Agricultură, Industrie Alimentară şi Ambalaje AGRARIA 2009, din perioada 6-10 mai de la Cluj Napoca, în data de 7.05.2009 va avea loc seminarul cu tema „Agricultura Ecologică şi Uniunea Europeană – Perspective pentru  producătorii şi procesatorii din România „
Organizatorii acestui eveniment sunt Comisia Europeană –  DG AGRI, MAPDR, DADR – Cluj Napoca, Asociaţiile Bioterra şi Bio România.
Scopul seminarului este prezentarea de către reprezentanţii Comisiei Europene a campaniei de promovare la nivel comunitar a agriculturii ecologice, campanie care a fost lansată la Libramont, Belgia în data de 25 Iulie 2008, sub sloganul ,,Agricultura ecologică – Bună pentru natură, bună pentru tine”.
Promovarea agriculturii ecologice prin intermediul acestei campanii constituie una din cele 21 de acţiuni din cadrul Planului European de Acţiune pentru Dezvoltarea Agriculturii Ecologice în UE şi se centrează pe mediatizarea conceptului de agricultură ecologică în scopul creşterea încrederii consumatorilor în produsele agricole ecologice.
Campania serveşte intereselor operatorilor din acest sector şi se desfăşoară sub umbrela Comisiei Europene oferind o platformă de informaţii pentru derularea campaniilor de promovare a agriculturii ecologice în statele membre.
În cadrul seminarului, conform agendei anexate, reprezentanţii Comisiei Europene vor oferi participanţilor informaţii cu privire la evoluţia sectorului de agricultură ecologică şi vor lansa in România campania de promovare a agriculturii ecologice la nivel UE, iar reprezentanţii României vor prezenta situaţia sectorului pe plan naţional precum şi o prezentare a produselor procesate obţinute în România.
Pe durata expoziţiei AGRARIA, producătorii din agricultura ecologică îşi vor expune produsele în salonul destinat Produselor ecologice şi tradiţionale.
MAPDR va fi prezent în cadrul expoziţiei printr-un stand unde vor fi prezentate materiale promoţionale, broşuri, pliante, iar cei interesaţi vor primi informaţii cu privire la sistemul de agricultura ecologică.

Comentarii

comentarii