Acasă Actualitate Tarife dublate la puținele locuri de parcare din centrul Timișoarei. Străinii vor...

Tarife dublate la puținele locuri de parcare din centrul Timișoarei. Străinii vor plăti și ei parcarea

545
DISTRIBUIȚI

Ospitalitatea Capitalei Culturale Europene se întinde până la banii bugetului local. Consilierul local independent Adrian Orza a făcut propunerea în şedinţa de marţi, spunând că nici românii care merg în străinătate nu au gratuitate la parcare. El a propus un amendament pentru ridicarea gratuităţii la proiectul supus votului.

Propunerea sa a trecut cu 23 de voturi.

“Eu vreau să fie anulată gratuitatea pentru străini, pentru că nici noi, oriunde am merge în Europa, nu suntem scutiţi de plata parcării”, a spus Adrian Orza. În aceeaşi linia s-a exprimat şi consilierul PSD Dan Idolu, care a spus că oriunde în Viena ai merge, dacă vrei să parchezi, plăteşti.

Primarul Nicolae Robu a ezitat la această observaţie, de teama de a nu pierde turiştii străini.

“Nu ştiu dacă este chiar oportun ca înainte de a avea mai mulţi turişti ca altădată să nu dăm acest semnal de ospitalitate, rarisim, pe care eu nu l-am întâlnit niciunde. Dacă vrem să punem pe toată lumea la plată este posibil, trebuie făcut acest amendament de anulare a articolului care prevede gratuitate. Există instrumente de plată” a afirmat primarul.

Pe de altă parte, tot la segmentul parcări, a fost modificat regulamentul de parcare, iar pe două străzi din centru, I.C. Brătianu şi Carol Telbisz, tariful se dublează, intrând în zona tarifară 0 (verde), din zona I (roşie). Astfel, tariful va fi de la 3 lei/oră, iar prin SMS va fi de 0,75 euro + TVA/oră. Abonamentele Timpark nu sunt valabile în această zonă.

Tot în plenul de marţi s-a votat introducerea sistemului Timpark şi pe bd. Dr. Iosif Bulbuca (zona tarifară III – albastră), bd. V. Pârvan parţial (zona tarifară II – galbenă), bd. C. Coposu nr. 1, str. Pestalozzi şi bd. Eroilor de la Tisa (zona tarifară II – galbenă).

Comentarii

comentarii