Acasă Administraţie Tarifele pentru parcare în sistemul Timpark rămân neschimbate. Taxa hotelieră rămâne

Tarifele pentru parcare în sistemul Timpark rămân neschimbate. Taxa hotelieră rămâne

DISTRIBUIȚI

Tarifele pentru parcările în sistemul Timpark rămân neschimbate în anul 2020, după ce aleşii locali au votat proiectul de hotărâre în acest sens.

“Societatea Drumuri Municipale Timişoara care a încorporat prin absorbţie societatea Administrarea Domeniului Public SA, administrează sistemul Timpark de gestionare a parcărilor din municipiu. Aceasta a realizat mai multe investiţii în locuri de parcare din fondurile obţinute din exploatarea sistemului Timpark în zonele date în concesiune”, arată proiectul de hotărâre.

Astfel, anul viitor, şoferii vor plăti pentru parcarea în zona zero 3 lei/oră prin vouchere şi 0,75 euro/oră, plus TVA, prin SMS, zona roşie I – 1,5 lei/oră prin vouchere şi 0,50 euro/oră, zona galbenă II – 1 leu/oră prin vouchere şi 0,35 euro/oră, zona albastră III – 0,50 lei/oră prin vouchere şi 0,25 euro/oră. Tariful de parcare pentru o zi în zonele I, II şi III este de 3 euro/zi, plus TVA.

Pe de altă parte, impozitele şi celelalte taxe pe raza municipiului Timişoara vor rămâne şi ele neschimbate, inclusiv taxa hotelieră, pe care reprezentanţii din domeniu cereau în dezbaterea de săptămâna trecută să fie înjumătăţită, dar a rămas la fel.

“În anul 2020 vom păstra aceleaşi taxe şi impozite ca şi în 2019. Nu vrem să facem majorări şi nu exclud micşorarea taxei hoteliere de 2%, care a fost introdusă pentru prima dată în anul 2019. Reprezentanţii din domeniul hotelier ne-au explicat câteva dificultăţi cu care se confruntă şi i-am înţeles. Nu le-am promis că o vom scădea, dar le-am promis că vom analiza dacă vom putea să o scădem. Dacă se va putea, o vom scădea”, spunea primarul Nicolae Robu.

În cadrul unei dezbateri publice care a avut loc joia trecută, la primăria Timişoara, pe tema taxelor şi impozitelor pe anul 2020, reprezentanţii din domeniul hotelier HORETIM au afirmat că nu vor eliminarea taxei hoteliere, dar să fie redusă de la 2% spre 1%, întrucât profitul real este mic, de circa 9% – 10%. Ei au susţinut că taxe mai mari ar putea plăti după ce industria hotelieră se va dezvolta în Timişoara.

Comentarii

comentarii