Acas─â Actualitate Taxa discriminatorie?

Taxa discriminatorie?

316
DISTRIBUIȚI

┼×oferii din Timi┼čoara sunt sup─âra┼úi foc pe conducerea Administra┼úiei Domeniului Public. Oamenii spun c─â nu ├«n┼úeleg de ce trebuie s─â pl─âtesc─â o taxa ├«n parc─ârile cu barier─â din Timi┼čoara, asta ├«n condi┼úiile ├«n care au abonament Telpark.

"De ce trebuie s─â pl─âtesc 50% din taxa de parcare"

┼×tefan. C., din Timi┼čoara, spune: " De patru ani, ├«mi achizi┼úionez abonamente Telpark, pentru care pl─âtesc o tax─â anual─â de aproape 600 de lei. Nu ├«n┼úeleg de ce mai trebuie s─â pl─âtesc ┼či 50 % din pre┼úul unui bilet din parc─ârile cu barier─â din ora┼č. Mi se pare o tax─â discriminatorie, asta pentru c─â eu am abonament Telpark, iar  acesta ar trebui s─â fie valabil ├«n toate parc─ârile din Timi┼čoara. Culmea este c─â cei care nu au abonamente pot parca ├«n orice parcare, dac─â pl─âtesc o tax─â de sta┼úionare de 2 lei pe or─â" Un alt timi┼čorean care este nemul┼úumit de acest sistem de taxare spune:"Eu chiar m─â g├óndesc serios s─â m─â adresez instan┼úelor judec─âtore┼čti, pentru a afla dac─â aceast─â tax─â este legal─â, din moment ce eu am un abonament Telpark general. Oricum, pl─âtim ace┼čti bani degeaba, pentru c─â de fiecare dat─â c├ónd vreau s─â ├«mi parchez autoturismul, nu g─âsesc un loc liber de parcare", spune Cristian. M. omul care vrea s─â dea ├«n judecat─â Administra┼úia Domeniului Public din Timi┼čora.

"Este normal ca ├«n parc─ârile din centrul ora┼čului s─â pl─âte┼čti o tax─â"

Liviu Barbu, director ADP Timi┼čoara, spune c─â ├«n parc─ârile din marile ora┼če din Europa se pl─âte┼čte o tax─â foarte mare de sta┼úionare: " Este normal ca ├«n parc─ârile din centrul Timi┼čoarei s─â pl─âte┼čti o tax─â pentru c─â a┼ča merg treburile ├«n toate ora┼čele civilizate din Europa. Dac─â am scoate aceste parc─âri cu tax─â, ar fi haos, asta pentru c─â cei care lucreaz─â ├«n zon─â ar sta┼úiona mai mult de 8 ore pe zi. Prin aceast─â tax─â, ├«ncerc─âm s─â evit─âm pe c├ót putem aglomera┼úia din Timi┼čoara. ├Än urm─âtorii ani, am putea construi unele parc─âri la intr─ârile importante din ora┼č, exact pentru a ├«ncerca s─â fluidiz─âm traficul ├«n ora┼č ┼či pentru a ├«ncerca s─â rezolv─âm odat─â pentru totdeauna problema locurilor de parcare din Timi┼čoara" spune Liviu Barbu, director ADP.

Comentarii

comentarii