Acasă Eveniment Taximetristul implicat în accidentul provocat de Cocoană şi-a văzut visul împlinit…

Taximetristul implicat în accidentul provocat de Cocoană şi-a văzut visul împlinit…

611
DISTRIBUIȚI

Şi-a recuperat taxiul la 14 luni de la accident

Mircea Preduţ, taximetristul implicat în accidentul cu Ferrariul condus de Cocoană, a reuşit, vineri, să-şi recupereze maşina avariată, din curtea Inspectoratului de Poliţie Timiş. Evenimentul a avut loc la mai bine de 14 luni de la teribilul accident în care un tânăr nevinovat şi-a pierdut viaţa pe trotuarul de lângă viaductul de pe Calea Aradului . În timp ce magistraţii olteni l-au eliberat condiţionat pe Cocoană şi i-au ridicat şi interdicţia de a părăsi ţara, maşina taximetristului a fost ţinută la nesfârşit pentru expertize.

150 de lei pentru fiecare zi în care nu a fost lăsat să lucreze

După o aşteptare ce părea fără sfârşit, vineri, omul a venit cu hârtia semnată de magistraţii din Craiova, şi-a ridicat maşina din curtea IPJ Timiş. Autoturismul a trebuit băgat de urgenţă în reparaţii capitale. Culmea, taximetristul care a avut ghinionul să fie părtaş la cumplitul accident din 19 august 2008, putea să-şi ridice maşina încă din primăvară. Judecătorii olteni au uitat, însă, să-i comunice acest lucru, până acum. Omul nu mai face, în prezent, taxi. A abandonat meseria din care câştiga o pâine pentru el, soţia şi fetiţa lui şi s-a apucat de altceva. Mai bine de un an, printr-un concurs dubios de împrejurări, nu a putut să mai facă taxi, pentru că nu avea cu ce. Fostul taximetrist are acum şi el pretenţii de la afaceristul timişorean Adrian Iosif Cocoană, cel care a omorât un om şi a fugit de la locul accidentului. El vrea 10.000 de lei daune morale şi câte 150 de lei pentru fiecare zi în care maşina i-a fost blocată în curtea poliţiei.

Legi cu două măsuri, în Cazul Cocoană…

„Maşina putea fi ridicată de la noi doar printr-o hotărâre judecătorească. De-abia azi, taximetristul implicat în accident s-a prezentat la noi cu o hotărâre şi maşina i-a fost pusă la dispoziţie”, spune Marinela Apostolache, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş. Filmul blitz al accidentului de pe 19 august 2008 constă în faptul că, la volanul bolidului său, Cocoană a efectuat o depăşire pe contrasens, în zona viaductului de pe Calea Aradului, a acroşat maşina taximetristului Mircea Preduţ şi şi-a sfârşit cursa nebună pe trotuarul din apropiere. Aici a omorât un tânăr şi a rănit-o pe prietena acestuia. A fugit imediat de la locul accidentului. Avea să se predea după mai bine de 24 de ore poliţiei. Pentru omor din culpă, fugă de la locul accidentului şi vătămare corporală, Cocoană riscă până la 7 ani de închisoare. Dosarul său a ajuns, însă, de la Timişoara la Craiova. Magistraţii olteni l-au eliberat condiţionat şi, recent, i-au ridicat şi interdicţia de a părăsi ţara.

Comentarii

comentarii