Acasă Eveniment Taximetrişti amendaţi pentru că nu-şi respectă staţiile

Taximetrişti amendaţi pentru că nu-şi respectă staţiile

DISTRIBUIȚI

Nu puţine sunt cazurile în care unii taximetrişti tind să se considere persoane cu statut special, acţionând ca „stat în stat”  şi sfidând regulile şi legile. La sfârşitul anului trecut, şoferii de taximetre din Timişoara au fost asaltaţi de controale efectuate de poliţişti comunitari şi inspectori de la primărie, iar amenzile nu s-au lăsat prea mult aşteptate, neregulile fiind pe cât de multe, pe atât de variate.  În ultimele zile, au continuat controalele privind modul în care conducătorii auto respectă prevederile legale la capitolul desfăşurării activităţii de transport persoane în regim de taxi pe raza municipiului Timişoara, verificându-se aspecte legate de deţinerea autorizaţiilor pentru desfăşurarea acestei activităţi, dar şi de respectarea prevederilor legale referitoare la staţionare, păstrarea curăţeniei sau deţinerea documentelor care sunt prevăzute în legislaţia referitoare la această meserie.
Cele mai multe amenzi au fost acordate taximetriştilor care-şi aşteptau clinenţii în alte locuri decât cele special amenjate în acest sens.
„P. Ştefan, care se afla la volanul autovehiculului marca Logan, echipat pentru desfăşurarea activităţii de taxi, a fost sancţionat cu 100 lei deoarece a fost depistat staţionând cu cupola în poziţia liber pe str. I. Bulbuca, în apropierea Policlinicii de la Spitalul Judeţean, în loc neautorizat.
În aceeaşi zonă a fost depistat şi apoi sancţionat conform HCL 276/2003 şi C. Vasile, de 55 de ani, aflat la volanul taximetrului său. S. Dumitru, de 28 de ani, din localitatea timişeană Şandra, a fost sancţionat conform HCL 276/2003, dar şi conform Legii 61/1991 reăublicată, cu două sancţiuni de 500 lei fiecare, deoarece a staţionat cu taximetrul în loc neautorizat pe Bdul CD Loga şi a refuzat să se legitimize.
F. Radu, de 22 de ani, cu domiciliul în Hunedoara, a fost sancţionat conform aceleiaşi hotărâri de consiliu local deoarece a staţionat aşteptând clienţi în parcarea magazinului Profi din Calea Şagului, deşi aici nu era semnalizat vreun loc destinat acestei activităţi”, spune Daniela Seracin, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Comunitare Timişoara.

Comentarii

comentarii