Acasă Actualitate Taximetriştii îşi fac de cap, la Timişoara

Taximetriştii îşi fac de cap, la Timişoara

357
DISTRIBUIȚI

Taximetriştii din Timişoara au propriile legi, atunci când vine vorba despre staţionarea maşinilor în locurile destinate exclusiv lor. Staţiile de taxi din Timişoara au un  număr limitat de locuri de staţionare, cu toate acestea, taximetriştii ignoră cu bună-ştinţă hotărârile consiliului local. Zilnic, în zona sensului giratoriu din Mărăşti, ca şi în majoritatea staţiilor, nu este respectat indicatorul care îi avertizează pe taximetrişti că în respectivul loc nu au voie să staţioneze mai mult de cinci autoturisme. Cristian Savu, unul dintre liderii taximetriştilor, recunoaşte că oamenii lui mai calcă strâmb, din când în când.

Şi liderii de sindicat iau amenzi

Nu numai simplii taximetrişti s-au ales cu amenzi la Timişoara. Cristian Savu, unul dintre liderii taximetriştilor, a luat nu mai puţin de cinci amenzi. Le-a contestat însă pe toate. "În Timişoara există 2.300 de taximetrişti şi doar 200 de locuri în care putem aştepta clienţii. Este normal ca unii colegi să nu respecte aceste hotărâri ale consiliului local. Eu, personal, am primit cinci amenzi de la poliţiştii comunitari, dar le-am contestat pe toate în instanţă, pentru că nu mi se pare normal să fiu amendat atâta timp cât nu mi se oferă şi locuri în care pot staţiona", spune Cristian Savu.

Şapte taximetrişti au fost amendaţi, în februarie

Nicoleta Popa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Comunitare Timişoara, spune că cei care încalcă hotărârile consiliului local sunt amendaţi fără reţinere, de agenţii comunitari."Noi am amendat şapte taximetrişti în februarie, pentru că aceştia nu au respectat regulamentul serviciului de taximetrie aprobat de consiliul local. Pe cei şapte taximetrişti i-am  sancţionat pentru că aceştia parcau în afara staţiilor de taxi", spune Nicoleta Popa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Comunitare Timişoara. În această lună, agenţii comunitari vor patrula prin tot oraşul, pentru a vedea dacă taximetriştii din oraş respectă hotărârile aleşilor locali.

Comentarii

comentarii