Acasă Editorial Tăcerea laşă

Tăcerea laşă

982
DISTRIBUIȚI

De zile întregi, toată lumea, fie ea din rândul pensionarilor disperaţi, fie din rândul şomerilor sau, pur şi simplu, al unor medii profesionale, se întreabă: de ce  tac  cei de la Putere?  De ce tace Boc? De ce numai Băsescu s-a găsit mare purtător de cuvânt, când mai bine ar fi cineva cu… cuvânt!? Presa naţională  a dezvoltat deja o retorică pe această temă, nu o reiau. Ceea ce, însă, este de întrebat, se îndreaptă către „marii aleşi ai neamului”, de la nivel local. Nimeni nu suflă un biet cuvânt despre ei, ca şi cum ei, „sărmanii”, nu ar avea nicio implicare în dezastrul din ţară.

Ca şi cum ei nu ar şti nimic despre lucrările  din bani publici, atribuite pe comisioane jenante, ca şi cum ei nu ar şti nimic despre faptul că nu avem groapa de gunoi, după care strigăm de câţiva ani. Şi-au lăsat mutrele pictate din timpul campaniei electorale, pe panouri uriaşe, iar noi suntem în luna  mai a celui mai dezastruos an din istoria  ultimilor 20:  anul 2010. Anul ruşinii naţionale, în care statul ia banii pensionarilor, ai copiilor şomerilor şi persoanelor cu dizabilităţi. Amantele celor de la putere, fie locală, fie centrală,  au birouri somptuoase, aflate în clădirile instituţiilor publice, amantele fiind ministrese sau doar… consiliere, angajate  pe bani publici, deşi dansul din buric se face mult mai bine într-un bar de noapte. Neobrăzarea acestor „dandy”, deşi nici măcar dandy nu sunt,  este că ei  se cred veşnici.

 

Ei nu simt, ironia sorţii,  că sunt nişte frunze penibile, uscate şi proaste, într-o mare verde, într-o pădure vie, în care nici măcar pădurari nu ar putea să fie. Tovarăşii foşti informatori  ai Securităţii stau pe scaune din piele, în vreme ce toată lumea are ochii aţintiţi  spre Bucureşti, ca şi cum numai cei din politica  dâmboviţeană ar putea fi vinovaţi. Nu! Vinovaţi sunt toţi cumetrii, combinaţi  în formule pdl – isto- malefice, care fac lucrări de drumuri,  pentru care licitaţia este ceva ce se consumă „după”, care fac şantaje  politice, umilind oameni de valoare, care fac aceleaşi manevre pe care numai Securitatea  le mai exersa pe  spatele românilor, nu chiar atât de mult. Informatorii  care sunt în funcţii publice vor dispărea de acolo  mult mai repede decât şi-ar putea imagina. La fel, fufele lor  care conduc afaceri din umbra  lor, crezând că sunt deştepte şi  discrete! Debandada aceasta se va plăti. Nu mai este cale de întoarcere şi sunt sigură că ei, cei care încearcă acum  să fie  tăcuţi, vor plăti cel mai bine! Ne sunt datori! Şi-au bătut joc de oameni, iar cei mai afectaţi sunt naivii care i-au votat! Cel mai dureros este că trebuie să plătim toţi, şi cei care am ştiut că, votându-i, ne condamnăm la nenorocire. În vreme ce  aleşii neamului local PDL tac, cu laşitate, şi nu-şi cer scuze pentru dezastrul  în care este ţara, singurul politician, din rândul  celor cu poziţii locale, care a făcut vreun gest, este liberalul Nicolae Robu. Singurul care a rupt tăcerea şi cere demisiile  lui Băsescu şi Boc. În rest, tăcere laşă. Băieţii aceştia laşi ar trebui să nu uite că  au mai stat  odată ascunşi prin casele… altora. Era decembrie ‘89. Acum este primăvară, după 20 de ani.

 

Comentarii

comentarii