Acasă Actualitate Te-ai infectat și nu știi ce să faci? 189 de medici de...

Te-ai infectat și nu știi ce să faci? 189 de medici de familie fac testul antigen SARS-COV2, în Timiș

DISTRIBUIȚI

La nivelul judetului Timis, 189 de cabinete de medicină de familie aflate în relaţie contractuală cu casa de asigurări de sănătate efectuează activitatea de testare cu teste rapide antigen în vederea depistării infecţiei cu SARS-CoV-2.

Activitatea de testare se realiză în cadrul programului de lucru și pot beneficia de ea toate persoanele înscrise pe lista proprie a medicului de familie, eligibile la testare, precum şi persoanele eligibile la testare  care nu au un medic de familie sau sunt înscrise pe lista altui medic.

Persoanele eligibile pentru testare sunt cele suspecte de infectare cu virusul SARS COV2, prevăzute în Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), elaborată de Institutul Național de Sănătate Publică, la un interval de cel puţin 48 de ore, între două testări succesive.

Amintim că, luni 10 ianuarie, la Casa Adam Muller Guttenbrunn din Timișoara, primii 50 de medici de familie din județul Timiș care au avut curajul să se înscrie în programul pilot de vaccinare anti-COVID19 au fost premiați de către Societatea Timiș a Medicilor de Familie.

Dr. Mihai Iacob, președintele STMF, a amintit că cei 146 de medici au inoculat 40.000 de pacienți în Timiș, până în ianuarie 2022,  iar la nivel național, au fost vaccinați 2 milioane de către medicii de familie din întreaga țară. 

Lista cabinetelor medicilor de familie dinTimiș  unde pot fi făcute teste rapide COVID: https://www.dsptimis.ro/data_files/content/prima-pagina/files/lista-medici-care-efectueaza-teste-25-01-2022.pdf

Comentarii

comentarii