Acasă Cultura Teatrul Maghiar Timișoara – în septembrie. Zilele filmului maghiar, la cinema Arta

Teatrul Maghiar Timișoara – în septembrie. Zilele filmului maghiar, la cinema Arta

1251
DISTRIBUIȚI

Teatrul de Stat Maghiar Csiky Gergely din Timișoara a stabilit, în luna septembrie, un program cu spectacole, de mare calibru, multe scrise de dramaturgi de talie mondială și interzise minorilor.

Două vor avea loc în deplasare.

De asemenea, între 18-19 septembrie, se vor desfășura și Zilele filmului maghiar, pe scena din curtea fostului cinematograf Arta din cartierul Iosefin.

Programul

Marți, 15 septembrie, 18:00, curtea fostului cinematograf Arta

SPECTACOL INVITAT:

O LUME NE DESPARTE, regia Kaj Ádám

Monodramă interpretată de Ildikó Lanstyák, bazată pe „Scene dintr-o căsnicie” de Ingmar Bergman

Prima variantă a spectacolului a fost montată în cadrul Festivalului “Fészfék” din Slovacia, unde a câștigat Premiul juriului și Premiul publicului.

O imagine. Un moment încremenit din paradis. Împreună, bărbatul și femeia. Un măr. O stare considerată cândva perfectă se încheie. Ruptură. Haos biblic. Femeia părăsește locul Vechiului Testament. Un pat, un umeraș, un sacou. Oare poate fi cineva înlocuit cu un obiect neînsuflețit?

Durata: 40 minute. Spectacolul se joacă în maghiară și va fi tradus la cască în română. Biletele costă 16/8 lei și se pot lua la casierie sau online prin www.biletmaster.ro. Informații și rezervări: ticket@tm-t.ro, 0752111803.

18-19 septembrie, 19:30, curtea fostului cinematograf Arta

ZILELE FILMULUI MAGHIAR LA TIMIȘOARA

Intrare gratuită în baza rezervării la ticket@tm-t.ro, 0752111803. Filmele sunt subtitrate în română.

PROGRAM:

18 septembrie, 19:30, Arta

Dűne / Dune – scurtmetraj

r. Ulrich Gábor, 2020, 4′

Vocile sunt martori. Trec prin amintiri şi prin vise, sunt reale sau nu – nu se ştie. Unduiri între imaginație şi realitate. Mintea e inundată de imagini, sentimentele pulsează întunecate. Un secret teribil în vântul care bântuie prin celulele noastre. (Karafiáth Orsolya)

Akik maradtak/ Cei care au rămas

r.Tóth Barnabás, 2019, 83′

+12

Aldo are 42 de ani, a supravieţuit Holocaustului şi acum duce o viaţă solitară în Budapesta. Klara are 16 ani şi speră din tot sufletul că părinţii ei se vor întoarce, pentru că nu-i prea convine că trebuie să stea la strămătuşa ei. Klara şi Aldo se întâlnesc şi fiecare descoperă în celălalt ceva ce-i lipsea din propria viaţă. Dar influenţa imperiului sovietic creşte tot mai mult în Ungaria, iar relaţia lor platonică iscă tot mai multe bârfe…

19 septembrie, 19:30, Arta

Pá kis panelom! / Pa, dragul meu bloc! – scurtmetraj

r. Darabos Éva, 2019, 8′

La începutul fi lmului, protagonista află că în curând va trebui să se mute din locuința sa care se află într-un bloc. Vestea răscolitoare trezeşte o multitudine de emoții. Lacrimile de adio se transformă într-un monolit de beton. Monolit care, cu impactul său, va da naştere unei panorame fictive a vieții în cartier, viață care în curând va fi parte din trecutul personajului nostru.

Drakulics elvtárs /Tovarășul Draculici

r. Bodzsár Márk, 2020, 95′

+15

Ungaria, anii ’70. Tovarășul Fábián, erou al revoluției cubaneze, își vizitează patria pentru o grandioasă campanie de donare de sânge. Dar ceva e în neregulă cu el. Bătrânul luptător arată de parcă ar avea 30 de ani și conduce un Mustang roșu aprins. Serviciul de contraspionaj începe să creadă că Ungaria se poate lăuda acum cu un alt vampir pe lângă celebrul actor Bela Lugosi…

Sâmbătă, 19 septembrie, 17:00, Sala Mare

Luni, 21 septembrie, 11:00, Sala Mare

Marți, 22 septembrie, 11:00, Sala Mare

URSULEȚUL WINNIE PUH, regia Kedves Emőke, text A. A. Milne

Prietenii lui Cristopher Robin, personajele dragi din Magica Pădure își trăiesc viața lor de zi cu zi fredonând melodii cu veselie. Dar ordinea din Pădure este tulburată din când în când de evenimente neobișnuite, când Winnie  trebuie salvat din cauză că a mâncat prea multă miere. În lumea Pădurii apar figuri noi. Personajele pornesc în explorarea Polului Nord. Spectacol recomandat pentru întreaga familie.

Durata: 90 minute

Spectacolul se joacă în maghiară și va fi tradus la cască în română. Biletele costă 16/8 lei și se pot lua la casierie sau online prin www.biletmaster.ro. Informații și rezervări: ticket@tm-t.ro, 0752111803.

Sâmbătă, 26 septembrie, 16:00, Sala Mare

SPECTACOL ÎN CADRUL ZILELOR CULTURALE MAGHIARE LA TIMIȘOARA:

TESTOSTERON, coordonare artistică Kedves Emőke

Ce caracterizează un bărbat adevărat? Muşchii? Barba şi mustaţa? Puterea? Banii? Biologia are o explicaţie simplă şi eternă: testosteronul. Şapte poveşti nu chiar atât de diferite, care până la urma urmei se dovedesc a fi o singură poveste comună despre viaţă, iubire, sexualitate şi secretele cele mai adânci ale sufletului. Povestea fiecărui personaj se conturează prin conştientizarea propriilor eşecuri legate de relaţiile cu femeile.

Durata: 2 ore

Spectacolul se joacă în maghiară și va fi tradus la cască în română. Biletele costă 24/12 lei și se pot lua la casierie sau online prin www.biletmaster.ro. Informații și rezervări: ticket@tm-t.ro, 0752111803.

SPECTACOLE ÎN DEPLASARE:

10 septembrie, Jimbolia: Shake Kvartett – „ZI-I!”, serată muzicală

17 septembrie, Lugoj: Shake Kvartett – „ZI-I!”, serată muzicală.

Comentarii

comentarii