Acasă Cultura Teatrul Național Timișoara. FEST- FDR începe cu Pansion Eden și cu o...

Teatrul Național Timișoara. FEST- FDR începe cu Pansion Eden și cu o premieră: Sunt o babă comunistă

963
DISTRIBUIȚI

FEST- FDR ediția de toamnă 2019 va începe cu Pansion Eden – Zagreb Youth Theatre, duminică, 3 noiembrie, de la ora 18,00, în Sala Mare, apoi urmează o premieră: Sunt o babă comunistă, în Sala 2.

O petrecere de nuntă se transformă într-un coșmar, atunci când poleiala ceremonială lasă locul unor realități crunte: trafic de ființe umane, abuz, afaceri în care etica e redundantă și răni nevindecate de decenii.

Felul lipsit de compromis în care regizorul Árpád Schilling înțelege să facă teatru, care i-a adus celebritatea pe toate scenele lumii, dar și statutul de indezirabil pe listele actualei puteri de la Budapesta, face din Pensiunea Eden un spectacol de neratat al unuia dintre cele mai importante teatre europene, Zagreb Youth Theatre.

Spectacol în limba croată cu traducere în limba română

Imediat în aceeași zi, în 3 noiembrie, va avea loc o premieră, o producție a Teatrului Național din Timișoara: Sunt o babă comunistă, după romanul scriitorului din Iași, Dan Lungu, în regia Antonellei Cornici.

Spectacolul va avea loc, duminică, 3 noiembrie, de la ora 20,00, în Sala 2.

Este o poveste tragi-comică care, cu mult umor și cu multă luciditate, pune în discuție dilema de viață a unei generații întregi și oferă, dincolo de umor, de muzică și de lumină, un moment de reflecție și de reală comunicare pe un subiect care, de obicei, acutizează relațiile dintre oameni, chiar între membrii aceleiași familii.

Comentarii

comentarii