Acasă Actualitate Tehnicizarea inumană a vieții. Transumanismul – o utopie a religiei tehnologice

Tehnicizarea inumană a vieții. Transumanismul – o utopie a religiei tehnologice

DISTRIBUIȚI

Lansare inedită de carte, la Timișoara. Volumul intitulat Tehnicizarea inumană a vieții, scris de către Adrian Lemeni, va fi lansat, la sediul Facultății de Teologie Litere și Istorie, de pe strada Oituz nr. 4.

Evenimentul va avea loc, în data de 25 mai, în sala Rotondă, de la ora 19.00.

Vor participa personalități ale vieții sociale, teologice, culturale și politice din Banat, dar și publicul larg și studenți.

Adrian Lemeni este conferențiar, directorul Școlii Doctorale „Dumitru Stăniloae” a Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”, din cadrul Universității București.

În prefața cărții, conf. Lemeni atenționează: “Atunci când este propusă o analiză critică a implicațiilor sistemului tehnologic de astăzi, se are în vedere evidențierea mecanismelor logicii de tip tehnic care reproduce autonomia și necesitatea, automatizarea de tip impersonal în raport cu specificitatea persoanei, organizarea sufocantă a existenței prin reglementări excesive (legi, proceduri, reguli, ghiduri, directive, regulamente etc. toate structurate prin logica deterministă a algoritmilor, invocându-se mantra eficienței de tip tehnocratic) în detrimentul viului existenței și al spontaneității vieții”.

Ultima parte a cărții este dedicată  transumanismului. Aceasta este o ideologie care propune perfecționarea firii umane prin tehnologii.

Conf. Lemeni susține că e o „utopie a religiei tehnologice”.

 

 

Comentarii

comentarii