Acasă Actualitate Telemaratonul Speranței are loc în weekend. Cum puteți face donații?

Telemaratonul Speranței are loc în weekend. Cum puteți face donații?

234
DISTRIBUIȚI

Fundaţia Laurenţiu Ciucur din Timişoara, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Timiş, FJT, Cons Electrica Instal şi Televiziunea Europa Nova, organizează, Telemaratonul Speranței 2019, ediţia a XXVI-a.

Acţiunea umanitară are loc în sprijinul copiilor şi tinerilor care suferă de boli musculare şi neuromusculare progresive. Evenimentul se va desfășura, în perioada 12 – 13 aprilie.

Zaharia Ciucur a explicat că Telemaratonul Speranței este un program special de televiziune, organizat cu scopul de a se strânge fonduri băneşti şi materiale, când oamenii de suflet din această parte a țării, şi nu doar ei, au posibilitatea să le fie alături de aceşti tineri atât de afectaţi de boală, prin sprijinul lor.

Acţiunea este găzduită de Casa Tineretului din Timişoara și cuprinde o paletă diversă de activităţi. Amintim, aici, spectacolul “Noi suntem prietenii voștri”, susţinut de cei mai buni artişti din şcolile timişene, cât şi prezenţa unor interpreţi consacraţi, îndrăgiţi de publicul larg. Pe parcursul transmisiunii vor participa personalități din diverse domenii: medical, social, economic, politic, etc.

Se are în vedere organizarea spectacolului televizat Noi suntem prietenii voștri ce se va desfăşura la Casa Tineretului din Timișoara, în perioada 9 – 10 aprilie 2019. Spectacolul va cuprinde momente artistice susţinute de formaţii ale instituţiilor şcolare judeţul Timiş, programul artistic fiind transmis în direct pe parcursul Telemaratonul Speranței, în zilele de 12 – 13 aprilie 2019.

Destinația fondurilor

Oferirea tinerilor suferinzi de ajutoare materiale şi băneşti cu ocazia sfintelor sărbători. Crearea unui fond special pentru familiile cu posibilități reduse care doresc să ofere o minivacanță copiilor. Creare unui fond special pentru sprijinirea realizării testelor genetice, teste obligatorii în vederea includerii copiilor suferinzi, aflați în faza incipientă a bolii, în programe de tratament.
Consolidarea fondului special de ajutorare a familiilor din care fac parte copiii şi tinerii suferinzi, familii ajunse în situaţii social-economice deosebit de dificile. Achiziționarea de piese de schimb și consumabile pentru aparatele medicale din cadrul Fundaţiei “Laurenţiu Ciucur”. Alocarea de fonduri pentru achiziţionarea de medicamente şi proteze pentru copiii şi tinerii sufernzi.

Prin Telemaratonul Speranței se urmărește informarea opiniei publice asupra gravelor probleme cu care se confruntă suferinzii de boli musculare şi neuromusculare, precum promovarea comunicarii, contactului şi schimbului de informaţii în domeniu, menite să evite pasivitatea actului medical, greşelile terapeutice şi atitudinea fatalistă în faţa distrofiei musculare.

Telemaratonul Speranței oferă oricărei persoane fizice sau juridice posibilitatea de a fi alături de acești copii și tineri suferinzi de boli musculare și neuromusculare progresive, prin contribuţii materiale şi băneşti, după posibilitatea şi bunăvoinţa fiecăruia.

Telemaratonul va fi transmis în direct de la Casa Tineretului din Timişoara, pe postul de televiziune Europa Nova televiziunii, live pe internet la adresa www.telenova.ro si pe facebook-ul televiziunii, după cum urmează:

  • vineri, 12 aprilie 2019, între orele 18.00 – 23.00
  • sâmbătă, 13 aprilie 2019, între orele 12.00 – 24.00

De amintit, aici, spectacolul “Noi suntem prietenii voştri”, susţinut de cei mai buni artişti din şcolile timişene, în zilele de 9 aprilie 2019 si 10 aprilie 2019, spectacol tradiţional, desfăşurat cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş şi transmis de televiziunea EUROPA NOVA pe parcursul celor două zile ale telemaratonului.

De asemenea, ca de fiecare dată vor participa artişti de vază bănățeni și nu numai. Amintim aici pe Stanca, Mirela Petrean, Zorica Savu, Ramona Iliesi Dragan, Ansamblul De Dansuri Datina Din Ghiroda, Oana și Raluca Stanca, Maria Milu Sorescu, Maria Coman, Maria Tirean, Dorin Biris Cosbuc, Georgiana Vita, Dolores Dongea, Dumitru Stoicanescu, Ionela Iova, Desanca Lalici, Luminita Istodor, Dana Varadi și Remember Band, Ansamblul „Sorocul” din Beregsau Mare, Mariana Zota și Bogdan Heisu, Mona Lisa și Radu Șufan, Dana Gruescu și Titel Brestovicean, Stana Stepanescu și Bojidar Ciobotin, Codruța Măgurean și Ana Maria Moldovan si multi altii.Vor fi prezentate filme sociale şi invitaţi speciali.

Organizatorii vor oferi şi alte surprize plăcute pe parcursul celor două zile ale telemaratonului.

Cei care doresc să participe la acest eveniment, sunt invitaţi la Casa Tineretului din Timişoara vineri 12.04.2019, între orele 18.00-23.00 şi sâmbătă 13.04.2019 între orele 12.00-24.00.

Telemaratonul Speranței oferă oricărei persoane fizice sau juridice posibilitatea de a ne fi alături, prin contribuții materiale și bănești, după posibilitatea și bunăvoința fiecăruia, în următoarele moduri:

  1. Pentru Timișoara și localitățile limitrofe în zilele Telemaratonului prin două modalități:
  2. Donații direct la Casa Tineretului din Timișoara, strada Arieș nr.19
  3. Contactând organizatorii la unul din telefoanele:

– 0256-483144;   0769-060801;   0744-639650;

și o echipă a organizatorilor se va deplasa la donator pentru ridicarea donației.

  1. Abonații Telekom (reţeaua fixă) pot dona

–          3 euro direct la telefon 0900 900 463

–          5 euro direct la telefon 0900 900 465

  1. Prin SMS la numărul 8841 cu textul donatie (2 euro)
  2. Donații prin contul Fundației Laurențiu Ciucur deschis la:

BRD Timişoara  RO66BRDE360SV60537093600

Important ! Informaţii despre Telemaraton şi modalităţi de donaţii se pot obţine şi pe site-ul Error! Hyperlink reference not valid.şi pe Facebook -Telemaratonul Speranței.

Un gând bun şi mulţumiri adresăm celor care, prin bunăvoinţa lor, vor contribui la reaprinderea speranţei acestor copii şi tineri suferinzi. Vă mulțumim –este mesajul lui Zaharia Ciucur.

 

Comentarii

comentarii