Acasă Actualitate Tentativa de asasinat la adresa jurnalistului Dragoș Boța, dovedită și prin înregistrări...

Tentativa de asasinat la adresa jurnalistului Dragoș Boța, dovedită și prin înregistrări video

DISTRIBUIȚI

Dragoș Boța, editorul-șef al pressalert.ro, a avut, în septembrie 2019, viața pusă în pericol de gruparea interlopă condusă de Lucian Boncu, iar acum au fost făcute publice și dovezile. Mai exact, tot PressAlert a publicat sâmbătă, 6 februarie, o înregistrare audio-video din casa lui Boncu, datând din noapte de 10 spre 11 septembrie 2019, în care se aude cum liderul interlop și mai mulți subalterni discutau despre planul legat de cel care „de cinci ani de zile tot scrie de mine”, cuvintele lui Boncu.

Reamintim, în aprilie 2020, D.I.I.C.O.T. arată, printr-un comunicat de presă, că a și început urmărirea penală pentru intimidare și tentativă de omor. Structura specializată în combaterea crimei organizate transmite că ceea ce l-a iritat pe interlop a fost seria de articole publicate de Boța și pressalert.ro în 2018 și 2019, în care era prezentate fragmente din declarațiile date la audieri de Boncu, implicarea sa în traficul de cocaină, dar și relațiile acestuia cu Ioan Nasleu, șeful de Piețe SA, societate a Primăriei Timișoara. Tot în 10 septembrie, dar ceva mai devreme, potrivit DIICOT, Boncu a organizat și o altă întâlnire, la un restaurant din Chișoda, unde a dat primele ordine referitoare la asasinat.

La câteva ore după aceea, conform înregistrării, Boncu se întâlnește la locuința sa cu Alin Huc, Nicolae Gavrilă și Lucian Mihălțan. Primul chiar se îndoiește de acțiune, dacă nu de faptă în sine, măcar de timing și de faptul că s-ar crea presiune „de la București”.

În înregistrarea amintită apar mai multe secvențe, petrecute în jurul orelor 21:00, 23:30 și 02:05. Cei de la PressAlert prezintă următorul transcript al discuțiilor, care în mare parte sunt neinteligibile:   

„(20.59)

Alin Huc: Luci, i-ai oprit pe ăștia sau…?

Lucian Boncu: Ăăă?

Alin Huc: I-ai oprit pe băieți, cu…?

Lucian Boncu: Nu, vreau să-I lăsăm să… (???) capul lui, bată-l Doamne.

Alin Huc: Dar nu e bine.

Lucian Boncu: Știu, Aline, dar nu mai pot. Crede-mă, Aline, nu mai pot. Înțelege-mă, Aline. De cinci ani de zile, ăla scrie de mine. Bată-l Dumnezeu să-l bată de jeg.

Alin Huc: Știu. Bată-l Dumnezeu sfântu, dar mai bine punem într-o vacanță după el, ceva…

(Discuția s-a întrerupt, iar Lucian Boncu s-a dus spre colțul unde, de obicei, se prepara cocaina. La ora 21.04 cei doi au reluat discuția.)

Alin Huc: Doamne ce o să iasă, frate…

Lucian Boncu: Hă?

Alin Huc: O să se mute Bucureștiul aici, Luci.

Lucian Boncu: Aia e.

Alin Huc: Au, Doamne. Eu te susțin și sunt cu tine, dar parcă nu e momentul ăsta, știi.

Lucian Boncu: Ce să fac? Ziarist. Zi ce să fac…”.

Comentarii

comentarii