Acasă Actualitate Tentativă de fraudă cu mesaje cu oferte false de angajare

Tentativă de fraudă cu mesaje cu oferte false de angajare

DISTRIBUIȚI

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) avertizează că utilizatori din România continuă să fie vizați de mesaje cu oferte false de angajare, special create de infractorii cibernetici.

”Obiectivul principal pentru propagarea unor astfel de mesaje este să provoace curiozitatea utilizatorului pentru a intra în conversație pe aplicații de mesagerie. Dacă la începutul lunii martie numeroși utilizatori din România raportau către Directorat mesaje care redirecționau potențialele victime către o conversație pe WhatsApp, în ultimele zile aplicația de mesagerie preferată de atacatori este Telegram”, au transmis specialiștii.

”De obicei infractorii cibernetici se folosesc de această metodă pentru a atrage potențiale victime să ofere date sensibile, sub pretextul nevoii deschiderii unor conturi pentru participarea într-un sistem piramidal de câștig bazat pe invitarea unor noi ‘clienți’, la care adaugă ulterior o componentă de investiții în criptomonedă. Astfel, pe termen mediu există pericolul ca atacatorii să extragă nu doar date personale, ci și date financiar-bancare de la utilizatori”, au mai transmis specialiștii.

 

Comentarii

comentarii