Acasă Sport Terapia cu 3 puncte – folosită de FC Timişoara

Terapia cu 3 puncte – folosită de FC Timişoara

357
DISTRIBUIȚI

După meciurile în care jocul echipei FC Timişoara a scârţâit serios, şi anume cel din campionat contra Universităţii Cluj şi cel din Cupa României contra Voinţei Sibiu, urmează ca duminică, 31 octombrie, în cadrul etapei cu numărul 13 din Liga I, bănăţenii să încerce să demonstreze că pot depăşi perioada mai puţin bună prin care trec şi să învingă formaţia FC Braşov.

Atât oficialii echipei bănăţene, cât şi fotbaliştii timişoreni sunt de părere că o posibilă victorie împotriva Braşovului va mai linişti spiritele la clubul alb-violet. Înaintea partidei de duminică, antrenorul bănăţenilor, Cosmin Contra, a declarat că jucătorii săi s-au trezit la realitate după jocul din Cupa României şi că aceştia vor intra pe teren împotriva formaţiei braşovene cu altă atitudine faţă de meciurile anterioare. Contra a declarat că ultimele opt etape ale turului vor fi decisive pentru FC Timişoara, deoarece, în funcţie de rezultatele obţinute de bănăţeni în aceste ultime meciuri ale turului se poate spune dacă obiectivul timişorenilor de a participa, la anul, într-o competiţie europeană poate fi atins sau nu. „Guriţă” a pus accent, la antrenamentele dinaintea confruntării cu echipa braşoveană, pe jocul defensiv al formaţiei bănăţene, încercând să-i mobilizeze pe jucătorii alb-violeţi cât mai bine, astfel ca aceştia să înceapă partida cât mai determinaţi. Cosmin Contra a mai declarat că echipa din Braşov este un adversar de luat în seamă, deşi este pe locul 14 în campionat. În opinia antrenorului secund al bănăţenilor, Valentin Velcea, păstrarea seriei de invincibilitate din acest campionat este singurul lucru care i-ar putea motiva suficient pe fotbaliştii bănăţeni pentru a câştiga partida de la Braşov. Velcea a mai declarat că toţi jucătorii timişoreni au realizat unde au greşit în partidele de pomină cu U. Cluj şi Voinţa Sibiu, iar în meciul de duminică, fotbaliştii bănăţeni vor încerca să demonstreze că pot învăţa din greşeli şi se pot mobiliza suficient ca să poată învinge. Punctul forte al echipei braşovene, în viziunea antrenorului secund al bănăţenilor, este organizarea, despre care Velcea crede că a rămas de pe vremea când Răzvan Lucescu antrena echipa braşoveană. Cosmin Contra a prezentat situaţia din lot înaintea înfruntării de duminică, singurele absenţe fiind cele ale lui Curtean, accidentat în urma meciului de cupă, absentând cel puţin trei săptămâni din cauza unei entorse la genunchiul drept şi Bourceanu, suspendat pentru cartonaşul roşu primit în meciul de Cupa României.

Bourceanu regretă eliminarea

Alexandru Bourceanu şi-a cerut scuze public pentru atitudinea pe care a avut-o în partida de cupă, împotriva Voinţei Sibiu, când a aplaudat ironic spectatorii şi s-a certat cu aceştia după ce a fost eliminat. Bourceanu regretă şi faptul că a fost eliminat şi a lăsat echipa în zece, fapt ce putea să o coste pe FC Timişoara calificarea în sferturile Cupei României. Cât despre sancţiuni disciplinare din partea clubului, Bourceanu a declarat că a primit doar avertisment verbal din partea lui Cosmin Contra, antrenorul cerându-i ca acest comportament să nu se mai repete. În ceea ce-l priveşte pe portarul Pedro Taborda, acesta a fost amendat de clubul bănăţean cu 10.000 de euro pentru declaraţiile de la finalul partidei de cupă şi pentru părăsirea şedinţei de antrenamente de acum două zile. Portughezul şi-a cerut scuze în faţa coechipierilor pentru gesturile făcute, recunoscând că a greşit atunci când a declarat că unii jucători joacă altfel atunci când el este în poarta echipei bănăţene. Partida dintre FC Braşov şi FC Timişoara va aveaa loc duminică, 31 octombrie, cu începere de la ora 21.30.

 

Comentarii

comentarii