Acasă Actualitate Termenul limită pentru depunerea proiectelor pe bugetul participativ al CJ Timiș a...

Termenul limită pentru depunerea proiectelor pe bugetul participativ al CJ Timiș a fost prelungit

DISTRIBUIȚI

Mai aveți proiecte pe care vreți să le finanțați de la bugetul județului. Consiliul Județean Timiș vă ma dă o șansă și prelungește termenul de depunere a proiectelor pe bugetul participativ, până pe 15 iunie.

În urma solicitărilor primite din partea cetățenilor, instituția a anunțat că prelungește termenul de depunere a proiectelor în cadrul programului de bugetare participativă. Măsura vine în sprijinul celor care au nevoie de mai mult timp pentru fundamentarea inițiativelor.

Astfel, data limită până la care timișenii își pot înscrie proiectele este 15 iunie. Timpul suplimentar alocat va fi scăzut din perioada destinată evaluării proiectelor, astfel că toate celelalte termene rămân neschimbate. Deocamdată, au fost depuse 19 proiecte, pe domenii precum educație, turism, mediu, protecția animalelor și social.

Bugetul participativ încurajează cetățenii să se implice în luarea deciziilor privind dezvoltarea comunității locale. Consiliul alocă banii, timișenii vin cu propuneri de proiecte, iar după validarea lor de către o comisie, tot cetățenii vor decide, prin vot public, proiectele cu impact pozitiv pentru comunitate ce vor fi implementate de către instituție. Pentru anul acesta, instituția a alocat un buget triplu, de 3 milioane de lei.

Depunerea și selecția proiectelor se face pe platforma bugetareparticipativa.cjtimis.ro . Aici, timișenii vor găsi toate informațiile și documentele necesare și vor putea vota proiectele depuse. De asemenea, acestea pot fi depuse și în format fizic, la Registratura instituției, de unde pot obține și formularele necesare.

Proiectele câștigătoare vor fi selectate în ordinea numărului de voturi, indiferent de domeniul din care fac parte, până la epuizarea sumei prevăzute. Limita maximă a bugetului pentru un proiect propus este de 1,5 milioane de lei, inclusiv TVA.

Comentarii

comentarii