Acasă Eveniment Teroristul „butelie” mai vrea eliberare condiţionată. „Fraţii musulmani” i-au spus să pună...

Teroristul „butelie” mai vrea eliberare condiţionată. „Fraţii musulmani” i-au spus să pună o bombă la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Schneider (fost Lesch) Ioan, cunoscut drept teroristul „butelie” de la Buziaş, în prezent condamnat în Penitenciarul Arad la 12 ani de închisoare, a cerut de mai multe ori să fie eliberat condiţionat, cel mai recent, înainte de Crăciun. Tribunalul Timiş i-a respins cererea, dar condamnatul are drept să ceară din nou eliberare, după data de 25 ianuarie.
Schneider (Lesch) a obţinut sentinţa de eliberare din partea Judecătoriei Timişoara, dar „eliberarea” lui a fost contestată de procurorii de la Judecătoria Timişoara, care, evident, s-au opus eliberării teroristului.
Astfel, Tribunalul Timiş a admis contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara şi a desfiinţat hotărârea Judecătoriei.
În iunie 2006, Lesch a fost prins de ofiţerii SRI şi de procurorii DIICOT Timişoara, la ieşirea din Buziaş, în timp ce se îndrepta spre Timişoara cu o maşină-capcană. În locul banchetei din spate, acesta avea amplasate două butelii de aragaz încărcate şi conectate la un dispozitiv artizanal care ar fi urmat să fie detonat cu ajutorul unui telefon celular, în complexul studenţesc din Timişoara.
În noiembrie 2007, Florin Lesch a fost condamnat de Curtea de Apel Timişoara pentru acte de terorism, tentativă de omor şi conducerea fără permis a unui autoturism pe drumurile publice.
El comunica în acea perioadă cu „fraţii musulmani”, care aveau să decidă locul în care să fie amplasată bomba, respectiv, un loc aglomerat din Timişoara, aeroport, complex studenţesc, centru bancar.
La ieşirea din Lugoj, el a fost prins de ofiţeri SRI şi DIICOT.

Comentarii

comentarii