Acasă Actualitate Testați, testați, testați! UMFT a oferit două aparate destinate diagnosticului infecţiei cu...

Testați, testați, testați! UMFT a oferit două aparate destinate diagnosticului infecţiei cu SARS-CoV2

444
DISTRIBUIȚI

În acest moment, la nivelul judeţului Timiş, în carantină instituționalizată sunt 103 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul SARS-CoV-2.

Alte 750 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. 

La Spitalul de Boli Infecţioase si Pneumoftiziologie “Dr.Victor Babeş” Timişoara se află internate 38 persoane (confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2.).

Cei doi pacienti internati in ultimele 24 de ore sunt din județul Hunedoara. Nu au fost efectuate  externări. Nu au fost persoane transferate (confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2) la alte spitale. Universitatea de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara a pus la dispoziţia autorităţilor judeţului Timiş două aparate complete de RT-PCR, destinate diagnosticului infecţiei cu SARS-CoV-2. 

Prin utilizarea acestor dispozitive, capacitatea de diagnostic va creşte semnificativ în regiunea de Vest, desfăşurând activitate suport pentru laboratorul existent la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase si Pneumoftiziologie “Dr.Victor Babeş” Timișoara. 

De asemenea, Centrul Regional de Sănătate Publică Timiş dispune de înca un aparat pentru diagosticul infecţiei cu SARS-CoV-2, ce va fi pus la dispozitie pentru a degreva Spitalul Clinic de Boli Infecţioase si Pneumoftiziologie “Dr.Victor Babeş” Timișoara.

Direcția de Sănătate Publică Timiș îndeamnă populaţia la calm şi canalizarea atenţiei către aplicarea cu rigurozitate a măsurilor de prevenire şi limitare pentru răspândirea infecției determinată de SARS-CoV-2. 

Cele mai frecvente simptome ale infecției cu coronavirus sunt: febră, tuse uscată și oboseală. Alte simptome care pot apărea sunt: respirație dificilă, expectorație, roșu în gât. În cazul în care manifestați simptome specifice infecției cu coronavirus este important să nu vă deplasați direct la medic sau la spital/urgență. Primul pas este să vă sunați medicul de familie și să solicitați sfaturi. În cazul în care acesta nu poate fi contactat, apelați Direcția de Sănătate Publică Timiș.  În caz de urgență apelați 112 – atenționează DSP Timiș.

Comentarii

comentarii