Acasă Actualitate The Carnival se mută în centrul Timișoarei. Britanicii de la Kosheen, pe...

The Carnival se mută în centrul Timișoarei. Britanicii de la Kosheen, pe scena din Piața Victoriei

DISTRIBUIȚI

Cel mai vibrant carnaval de street food se întoarce cu forțe proaspete în Capitala Europeană a Culturii în 2023. O ediție specială, în care se reunesc în inima Timișoarei cele mai iubite evenimente de street food: Food Truck Festival, Gourmet Festival și Dulce by Street Food Festival.

Între 19-21 mai, timișorenii sunt așteptați la o paradă a preparatelor stradale locale și internaționale și muzică live pe scena de carnaval.

Anul acesta, The Carnival se mută din Muzeul Satului Bănățean – unde s-au desfășurat toate edițiile de până acum, în centrul istoric.

Scena principală se va afla în Piața Operei. În 19 mai vor concerta cei de la Kosheen, în 20 mai Waldeck și Golan hybrid, iar în 21 mai, Om la lună.

În Piața Libertății va fi Carousel Stage cu DJ CS84 și Fu(n)king with the 90s.

De asemenea, vor exista numeroase spaţii dedicate diverselor activităţi de relaxare şi distracţie, iar un element important al festivalului este zona gastronomică, ofertele culinare fiind oferite de numeroase food-trackuri care se vor întânde pe zona pietonală.

Kosheen, celebra formaţie electronică din Bristol, care va urca pe scenă în 19 mai, a mai fost la Timișoara, la Revolution Festival, în 2019.

Solista Sien Evans revine la Timișoara cu hituri memorabile precum „Catch”, „Hide U”, „Suicide”, „Empty Skies” şi multe altele.

Trio-ul Kosheen a apărut în 1999, fiind înființat de Markee Substance, Darren Decoder și Sian Evans.

Numele formației vine din cuvintele japoneze “ko” și “shin”, care se traduc în „vechi” și „nou”

Primul lor album, “Resist”, a apărut în 2001, care conține hituri precum “Suicide”, „Hide U”, „Catch”, „Hungry” și “Harder”.

Al doilea album, „Kokopelli” a apărut în 2003. Au mai urmat apoi “Damage” (2007), “Independence” (2012) și “Solitude” (2013).

Prima ediție The Carnival a avut loc în 2016, la Bucureşti, iar apoi, din anul următor, evenimentul a fost organizat și la Timişoara.

Comentarii

comentarii