Acasă Actualitate The Guardian: Băile Herculane – printre cele mai bune zece destinaţii de...

The Guardian: Băile Herculane – printre cele mai bune zece destinaţii de vacanţă wellness şi spa din estul Europei

DISTRIBUIȚI

Băile Herculane se numără printre cele mai bune zece destinaţii de vacanţă wellness şi spa din estul Europei, potrivit unui articol publicat de The Guardian, citat de descopera.ro care include în recomandările sale locuri diverse unde sunt oferite tratamente de calitate, la preţuri mult mai mici decât în Vest.

„Romanii sunt cei care au pus apele dătătoare de viaţă de la Băile Herculane pe hartă. Cele 15 izvoare termale, numite după zeităţi, inclusiv Diana şi Neptun, au fost iubite şi de Habsburgi, care le-au adăugat splendide căsuţe rococo.

Sovieticii adorau şi ei apele bogate în sulf şi au adăugat blocuri uriaşe din ciment, care în prezent acoperă mare parte din capacitatea de cazare a staţiunii.

Grand Hotel Minerva oferă un suflu elegant la un preţ avantajos. Boli neurologice, ale coloanei vertebrale, inflamatorii pot fi tratate cu ajutorul terapiei cu ozon, magnetoterapiei, al băilor din plante, iar oaspeţii cu pachete turistice au acces complementar la băile termale şi saună”, mai scrie editorul The Guardian, citat de descopera.ro.

Staţiunea Băile Herculane este una dintre cele mai vechi staţiuni balneare ale lumii, cu o vechime atestată documentar de 1850 de ani. Situată pe Valea Cernei, la 5 km de principala arteră rutieră ce leagă vestul ţării de Bucureşti – D.N. 6 (E70) şi calea ferată internaţională Bucureşti – Timişoara – Moraviţa, staţiunea este accesibilă şi pe calea fluvială a Dunării.

Aeroporturile cele mai apropiate se află la Caransebeş şi Timişoara. Staţiunea Băile Herculane este integrată în Parcul Naţional Valea Cernei-Domogled şi are o poziţie deosebit de pitorească.

Aşezarea ei pe fascinanta vale a Cernei, la o altidudine de 160 m, pe aceeaşi paralelă cu Nisa şi Veneţia, îi conferă un climat agreabil, cu influenţe mediteraneene. Atestarea documentară a staţiunii datează din anii 153 e.n. În perioada civilizaţiei romane, locul a constituit un important punct de atracţie pentru aristrocaţia Romei antice. Impresionaţi de excepţionala putere tămăduitoare a apelor sacre de pe Valea Cernei, romanii sosiţi în Dacia le-au închinat un adevărat cult balnear, sub semnul tutelar al lui Hercules.

Staţiunea este situată la o altitudine de 165 de metri, pe Valea Cernei, între Munţii Mehedinţi şi Munţii Cernei, în judeţul Caraş-Severin. Este considerată cea mai veche şi cea mai frumoasă staţiune din România şi una dintre cele mai vechi din lume.

Apele termale de aici sunt cunoscute de milenii, romanii construind aici numeroase terme. Herculane şi Karlovi Vary sunt staţiuni indigo – singurele băi din Europa care au apă termală cu sulf coloidal, excelent pentru sănătate, au ioni negativi în mediul înconjurător, sunt la aceeaşi atitudine, au acelaşi decor natural fascinant şi amândouă au fost dezvoltate în timpul Imperiului Austro-Ungar.

“Romanii au venit la Băile Herculane acum 2000 de ani, fără tren, fără maşină, fără avion, fără smartphone şi fără să fie conectaţi la fax sau internet.

Împăratul Franz Josef numea Herculane cea mai frumoasă staţiune din Europa. Împărăteasa Sisi a petrecut cinci veri aici.

Astăzi, noi avem obligaţia de ne îndrepta privirea asupra minunilor pe care staţiunea le deţine – o adevărată comoară a României, un miracol al zeilor” – este îndemnul Asociaţiei „Pro Turism” Băile Herculane.

Comentarii

comentarii