Acas─â Eveniment Tiberiu Ciobanu – director la Muzeulul Satului

Tiberiu Ciobanu – director la Muzeulul Satului

799
DISTRIBUIȚI

Roata vie┼úii s-a ├«ntors pentru cel mai oropsit director de liceu din Timi┼č…

Probabil cel mai nedrept─â┼úit director de liceu din Timi┼č, Tiberiu Ciobanu, se ├«ntoarce. Acesta a c├ó┼čtigat, joi, concursul pentru func┼úia de director la Muzeul Satului B─ân─â┼úean din Timi┼čoara. Cel mai important adversar al s─âu a fost, nu cum se credea, muzeograful Raul ┼×eptilici, ci fiul primarului din Buzia┼č, Alger Ila┼č. Claudiu Ila┼č, clasat al treilea, conform calificativelor de la planul managerial, a fost cel mai bun la examenul oral. Tiberiu Ciobanu a fost declarat cel mai bun pe cele dou─â probe, ├«n viziunea comisiei ├«ntocmite de CJT. Noul director a explicat pentru ZIUA de Vest principalele schimb─âri din managementul Muzeului Satului.

Manager în proporţie de 99%

Ciobanu este noul director la Muzeul Satului, ├«n propor┼úie de 99%, dup─â ce a primt 8,96 la planul managerial ┼či 7,81 la interviu. Pe locul II a venit fiul primarului din Buzia┼č, Claudiu Ila┼č cu 7,39 ┼či 8,12. Clasamentul a fost ├«ncheiat de muzeograful Raul ┼×eptilici ┼či Simona Simionescu. Contracandida┼úii lui Ciobanu au posibilitatea s─â conteste rezultatul concursului. Doar un ghinion de propor┼úii ar mai putea schimba situa┼úia. ┼×i Ciobanu a tot avut ghinion… Istoricul a fost schimbat, ├«n 2010, din func┼úia de director al unui liceu din Timi┼čoara. Cu motiva┼úii bizare ┼či explica┼úii trunchiate. ├Än realitate, Ciobanu a pierdut func┼úia de director al Liceului „Vlad ┼óepe┼č” din Timi┼čoara, ├«n urma unor jocuri politice la cel mai ├«nalt nivel. Filiera pierz─âtoare pentru Ciobanu, vehiculat─â la acea vreme, era deputat Maria Barna – mini┼čtrii Oprea ┼či Funeriu – pre┼čedintele CJT, Constantin Ostaficiuc. Imediat a izbuncit un scandal imens, ce a paralizat ├«ntreaga ┼čcoal─â, printr-o grev─â la care au participat peste 90% dintre dasc─âli. Ciobanu a intrat ├«n concediu medical, iar faima uneia dintre cele mai sigure ┼čcoli din Timi┼čoara, Liceul Teoretic „Vlad ┼óepe┼č”, ┼či-a pierdut din str─âlucire.

Muzeul Satului ├«┼či schimb─â denumirea?

Tiberiu Ciobanu are acum o mo┼čtenire grea. Fostul director al Muzeului Satului B─ân─â┼úean, Andrei Milin, a fost schimbat ├«n 2010, cu repro┼čuri. Pre┼čedintele CJT, Constantin Ostaficiuc, i-a imputat caren┼úe manageriale. Tiberiu Ciobanu ┼či-a schi┼úiat ├«n linii mari planul pentru Muzeul Satulului B─ân─â┼úean. „Poate pu┼úini ┼čtiu, dar, la ora actual─â, Muzeul Satului nu poate accesa fonduri europene, pentru c─â nu exist─â un astfel de compartiment. Trebuie creat un asemenea compartiment ┼či trebuie restructurat totul pe baze moderne. Va fi nevoie s─â ne str─âduim ca Muzeul Satului B─ân─â┼úean s─â fie receptat a┼ča cum se cuvine, la nivel na┼úional ┼či chiar mondial. Muzeul de la Timi┼čoara este unic ├«n Rom├ónia, ca ┼či sistem. Este singurul care are un centru civic, cu tot ceea ce are nevoie. Trebuie s─â ne afirm─âm ┼či ca muzeu etnografic modern ┼či o ┼čcoal─â de perpetuare a tradi┼úiilor. Vom ├«ncerca ┼či extinderea programului de vizitare a muzeului pe ├«ntregul an. Acest lucru ar trebui s─â devin─â posibil odat─â cu finalizarea lucr─ârilor la noul pavilion administrativ ┼či expozi┼úional”, ne-a spus Tiberiu Ciobanu, noul director al Muzeului Satului B─ân─â┼úean din Timi┼čoara. Noul director mai are un vis. Schimbarea numelui muzeului. Ciobanu vrea ca Muzeul Satului B─ân─â┼úean s─â devin─â Muzeul de Etnografie al Banatului.
 

Comentarii

comentarii