Acasă Editorial Ticăloșii!

Ticăloșii!

3187
DISTRIBUIȚI

În Săptămâna Mare a Paștelui Ortodox, perioada de cea mai profundă reculegere spirituală din viața unui creștin, la Timișoara, cu ajutorul întunecatului, prietenul unor ticăloși, suntem, din nou, pe un butoi cu pulbere. Grupul ”harnicilor”, al celor care au mai demarat în urmă cu mai bine de o lună un atac împotriva Asociației ”Timișoara, Capitală Culturală Europeană”, au pus, de curând, la cale, un alt plan diabolic. Un demers scris, ce ar urma să ajungă în ușile mai multor instituții publice, organizații, mass – media, este construit într-o maniera tipică manipulării împotriva actualei configurații a ATCCE2021, dar și a unor oameni care au muncit zi și noapte pentru competiție, mai ales împotriva doamnei Simona Neumann. Cine stă ”moț” în vârful listei de semnatari? O persoană plină de otravă, nefericită în condiția sa umană, cu un spectru din trecut plin de ură, minciună, dată afară din două mari instituții publice, care lasă mereu în urmă-i o doză de rău, de ranchiună, invidie și ticăloșie. Acum, în Postul Mare, demersul ce ar urma să fie făcut public aduce, din nou, în atenție o mare minciună: aceea că prof. univ. dr. Victor Neumann ar fi devenit membru al boardului asociației pentru a o ”controla” pe soția Simona Neumann, când, de fapt, Victor Neumann a fost ales în mod democratic, deschis, în 2012, la înființarea asociației, la vremea respectivă postul de director executiv fiind ocupat de o altă persoană. Victor Neumann s-a retras din board, iar la viitoarele alegeri nu va mai participa ca și candidat! Simona Neumann a fost artista care a dat formă dosarului de candidatură. Timișoara a lăsat în spate alte 13 orașe, toate visând titlul anului 2021, iar acum, otrava invidiei strâmbă lucrul bine făcut al Timișoarei?

Semnatarii, în mare parte aproape aceiași ca și la anterioarele ”proteste”, de fapt, nu au avut până de curând niciun strop de simpatie pentru ATCCE2021. Una dintre persoane (nu dau de data asta nume) a fost în board, dar cu un an înaintea câștigării titlului, s-a retras pe motivul că ”este o cauză pierdută, Clujul va câștiga”. Acum dorește locul în board… Altele, nici nu au atins cu vreun deget ușa asociației, ca să nu mai vorbim despre ajutor spiritual, Doamne, ferește! Acum, că Timișoara are titlul, vor să preia asociația, prin uneltiri demne de epoca feudală. Demne de epoca turcească! Cum? Bârfe, minciuni, aranjamente de culise, tipic unei anumite tipologii umane. Numai că în spatele acestor uneltiri, pe lângă dorința de a face rău, de a distruge un proiect reușit, de a face ”combinații de n luate câte k”, mai este ceva: POLITICA!

O parte a celor de pe listă sunt foarte aproape de câteva noi partide, unul, chiar deja în parlament, altul abia înființat. Nu este vehicul de imagine mai bun și nu există platformă pentru campanie electorală mai bune decât scandalurile publice: presă, camere de luat vederi, reflectoare, dezbateri, tot tacâmul pentru a părea activ, pentru a face spectacol, în speranța că lumea nu va pricepe! Un grup de 20 de persoane, care probabil va mai crește, încearcă nici mai mult nici mai puțin decât ”organizarea unei adunări generale extraordinare” a ATCCE2021. Cu 80 de adeziuni, adunate în mare grabă de la rude, prieteni, vecini, cumnați, tați și frați, doresc ceva ce este deasupra legii. Este ILEGAL. Nu se poate cere o adunare extraordinară de către cineva care NU este membru în vreo asociație, fundație, uniune etc. În ce calitate ar face-o? Mai întâi, cineva ar trebui să fie membru, apoi să construiască o revendicare… Revendicarea? Pentru ce? Trebuie schimbat directorul artistic? Că trebuie adus Horia Patapievici? De ce? Pentru că a fost sluga lui Băsescu? Și asta fiind, a pus în funcții, la institutele culturale din afara României, pe alți băsiști? Că au stat pe sute de mii de euro, anual, că au folosit banii pentru cărțile lor proprii, pentru prietenii lor și atât? Pentru filmele lor, ca în TVR. Acum, vor să facă reconfigurarea ICR, varianta Băsescu, pe seama Capitalei Culturale Europene, adică Timișoara anului 2021!

Timișoara nu are nevoie de ticăloși!

Asta e cam mult!

Comentarii

comentarii