Acasă Actualitate Timişenii şi arădenii militează pentru „Securitatea la locul de muncă”

Timişenii şi arădenii militează pentru „Securitatea la locul de muncă”

DISTRIBUIȚI
Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Arad s-a alăturat eforturilor conjugate ale celor trei parteneri  – C.N.S.L.R. Frăţia Timiş, Asociaţia Colfasa şi S.C. Casablanca Services S.R.L. – care implementează în Regiunea de Dezvoltare Vest proiectul „Securitatea la locul de muncă”. 

Luni, 4 octombrie, a fost organizat, în Arad, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un seminar dedicat evaluării riscurilor la locul de muncă. Au participat reprezentanţi ai confederaţiilor sindicale, ai ITM Arad, ai Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arad, ai Asociaţiei de Formare şi Consiliere Nădlac, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Arad, SC CONAR SRL, COINDU Romania, INSTAL Group, precum şi reprezentanţi de la retailerul francez CARREFOUR, hypermarketul Real, compania austriacă Hammerer Aluminium Industries, Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Arad, SIMD Servicii Publice Arad. „Protejarea forţei de muncă, indiferent de reglementările legale, trebuie să fie considerată drept principiu de bază în activitatea firmei şi un obiectiv la fel de important ca şi profitul”, a spus Marius Amzulescu, directorul ITM Arad.  Proiectul „Securitatea la locul de muncă”, cu un buget de 1.781.158 lei, se desfăşoară pe o perioadă de doi ani, între octombrie 2009 şi septembrie 2010, în cele patru judeţe din Regiunea de Dezvoltare Vest. Obiectivul general al proiectului constă în susţinerea capacităţii partenerilor sociali şi a organizaţiilor societăţii civile din regiune pentru a contribui la îmbunătăţirea calităţii muncii şi la consolidarea integrării sociale prin participarea activă la procesele decizionale şi prin dialog social. 
Proiectul "Securitatea la locul de muncă" se înscrie în Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013,  Axa prioritară 3 – „Creşterea adaptabilităţii lucrătorilor şi a întreprinderilor”, Domeniu Major de Intervenţie 3.3 – „Dezvoltarea parteneriatelor şi încurajarea iniţiativelor partenerilor sociali şi societăţii civile”. Finanţarea este acordată în proporţie de 78% din Fondul Social European, iar 22% provine din bugetul naţional.
 

Comentarii

comentarii