Acasă Economic Timişenii preferă să închirieze decât să cumpere locuinţe

Timişenii preferă să închirieze decât să cumpere locuinţe

DISTRIBUIȚI

Conform unei statistici a Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, numărul tranzacţiilor imobiliare din judeţul Timiş a scăzut de până de patru ori faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, timişenii fiind interesaţi mai mult de chirii decât de achiziţionarea de terenuri, imobile sau apartamente. La nivel naţional, tranzacţiile imobiliare reprezintă doar 16% din totalul operaţiunilor de cadastru şi publicitate imobiliară. În Timiş se înregistrează o scădere a acestor tranzacţii, având în vedere contextul care există şi la nivel naţional şi internaţional.
La nivel naţional, dacă în anul 2008, pentru primele două luni ale anului se înregistrau peste 40.000 de astfel de tranzacţii, acum se înregistrează peste 30.000.
În Timiş, s-a înregistrat pentru luna ianuarie o scădere de aproximativ 4 ori faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Studiul care confirmă interesul scăzut pentru tranzacţiile imobiliare a fost efectuat de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, pentru perioada 2005-2009, cu accent pe studiul comparativ al valorilor înregistrate în primele două luni ale anilor 2008 şi 2009.
L.P.

Comentarii

comentarii