Acasă Sport Timişoara a câştigat şi a doua bãtãlie cu Rapidul

Timişoara a câştigat şi a doua bãtãlie cu Rapidul

DISTRIBUIȚI

LPF a respins, miercuri, recursul rapidiştilor în telenovela Varga şi Bălan
FC Timişoara a mai făcut un pas în lupta pentru câştigarea cu 3-0, la masa verde, a partidei cu Rapid. Comisia pentru soluţionarea litigiilor din cadrul LPF a decis iniţial că Timişoara are dreptate –  „jucătorii nu şi-au exercitat dreptul de joc în mod regulamentar”. Bănăţenii au pierdut 1-0 în Grant, dar au contestat dreptul de joc al fotbaliştilor Dacian Varga şi Tiberiu Bălan. Conducerea Rapidului a fãcut recurs. Miercuri, Comisia de Recurs a LPF l-a respins ca nefondat. Telenovela va continua vineri, când Comisia de Disciplinã va hotãrî rezultatul final al celei mai controversate partide din  acest campionat.

Comisia de disciplină este suverană

Chiar dacă Comisia pentru soluţionarea litigiilor din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal a stabilit că Varga şi Bălan nu aveau drept de joc în partida cu Poli, iar recursul rapidiştilor la aceastã decizie a fost respins, ieri, decizia finală va fi luată de Comisia de disciplină din cadrul LPF. Vineri, de la ora 17, comisia poate stabili ca Rapid să piardă jocul la masa verde, cu 3-0. Clubul din Bucureşti poate face recurs şi la această decizie, dacă îi este defavorabilă. Foarte probabil, indiferent de decizia dată de Comisia de disciplină a LPF, cazul va ajunge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Nu ar mira pe nimeni ca rezolvarea să vină după încheierea campionatului din România. Anul trecut, TAS a decis că Poli trebuie să primească înapoi cele 6 puncte de penalizare dictate de comisiile româneşti. Decizia a fost anunţată la sfârşitul campionatului, pentru a nu influenţa în niciun fel jocurile din teren.

Dragomir cere intervenţia DNA

Dumitru Dragomir, preşedintele LPF, este cel mai sigur: „Cazul Varga şi Bălan” va ajunge la TAS. „Comisia a decis că Varga şi Bălan nu au avut drept de joc, cazul trece la Disciplină, unde cluburile pot face recurs sau pot să meargă la TAS. Eu cred că acolo se va ajunge. Iancu s-a supărat că am insistat prea mult pe rejucare, că am găsit o portiţă în regulament ca meciul să se rejoace. Eu am vrut binele LPF.  Dacă noi greşim, TAS ne salvează”, a declarat Dumitru Dragomir, după aflarea primei decizii dată de comisia din LPF. Miercuri, şeful de la LPF şi-a mai schimbat opinia şi a cerut intervenţia DNA în „Cazul Varga şi Bãlan”. Declaraţia a fost fãcutã într-o stare de semi-crizã a lui Dragomir, enervat de declaraţiile patronului giuleştean, George Copos.

Contestaţie cu premeditare…

Patronul lui Poli, Marian Iancu, i-a contestat pe cei doi jucători înaintea meciului direct cu Rapid. I-a transmis direct mesajul lui Copos, finanţatorul din Grant, care s-a făcut că nu pricepe nimic. Timişoara a făcut imediat după partidă o contestaţie oficială în „Cazul Varga şi Bălan”. Cei doi fotbalişti au fost transferaţi de la Sportul via Urziceni la Rapid III, o echipă de fotbal înscrisă în Liga IV, tocmai cu acest scop. Transferul nu a putut fi făcut cu acte în regulă, deoarece se încheiase perioada de transferuri din Liga I. Dacã, vineri, Comisia de Disciplinã a LPF va stabili cã FC Timişoara trebuie sã câştige cu 3-0 partida cu Rapid, pierdutã pe teren, bãnãţenii ajung pe locul 2, la un punct de actualul lider, CFR Cluj.

Comentarii

comentarii