Acasă Sport Timişoara a câştigat prima bătălie cu Rapid

Timişoara a câştigat prima bătălie cu Rapid

350
DISTRIBUIȚI

Prima comisie de la LPF a decis că Varga şi Bălan nu aveau drept de joc
FC Timişoara este tot mai aproape să câştige cu 3-0, la masa verde, partida cu Rapid. Comisia pentru soluţionarea litigilor din cadrul LPF a decis că Timişoara are dreptate –  „jucătorii nu şi-au exercitat dreptul de joc în mod regulamentar”. Bănăţenii au pierdut 1-0 în Grant, dar au contestat dreptul de joc al fotbaliştilor Dacian Varga şi Tiberiu Bălan.

În 10 zile vine decizia de la Comisia de disciplină

Chiar dacă Comisia pentru soluţionarea litigilor din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal a stabilit că Varga şi Bălan nu aveau drept de joc în partida cu Poli, decizia finală va fi luată de Comisia de disciplină din cadrul LPF. În termen de maxim 10 zile, comisia poate stabili ca Rapid să piardă jocul la masa verde cu 3-0. Clubul din Bucureşti poate face recurs la deciziile ambelor comisii, dacă soluţia finală îi este defavorabilă. Foarte probabil, indiferent de decizia dată de Comisia de disciplină a LPF, cazul va ajunge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Nu ar mira pe nimeni ca rezolvarea să vină după încheierea campionatului din România. Anul trecut, TAS a decis că Poli trebuie să primească înapoi cele 6 puncte de penalizare dictate de comisiile româneşti. Decizia a fost anunţată la sfârşitul campionatului, pentru a nu influenţa în nici un fel jocurile din teren.

Cazul ajunge, cel mai probabil, la TAS

Dumitru Dragomir, preşedintele LPF, este cel mai sigur că „Cazul Varga şi Bălan” va ajunge la TAS. „Comisia a decis că Varga şi Bălan nu au avut drept de joc, cazul trece la Disciplină, unde cluburile pot face recurs sau pot să meargă la TAS. Eu cred că acolo se va ajunge. Iancu s-a supărat că am insistat prea mult pe rejucare, că am găsit o portiţă în regulament ca meciul să se rejoace. Eu am vrut binele LPF.  Dacă noi greşim, TAS ne salvează”, a declarat Dumitru Dragomir, după aflarea deciziei dată de prima comisie din LPF. Patronul lui Poli, Marian Iancu, i-a contestat pe cei doi jucători înaintea meciului direct cu Rapid. I-a transmis direct mesajul lui Copos, finanţatorul din Grant, care s-a făcut că nu pricepe nimic. Timişoara a făcut imediat după partidă o contestaţie oficială în „Cazul Varga şi Bălan”. Cei doi fotbalişti au fost transferaţi de la Sportul via Urziceni la Rapid III, o echipă de fotbal înscrisă în Liga IV tocmai cu acest scop. Transferul nu a putut fi făcut cu acte în regulă, deoarece se încheiase perioada de transferuri din Liga I.

Comentarii

comentarii