Acasă Actualitate Timişoara a respirat mai bine în 2012

Timişoara a respirat mai bine în 2012

DISTRIBUIȚI

praf timisoara 104„Din punct de vedere al poluanţilor, în 2012 s-a realizat o îmbunătăţire a calităţii aerului faţă de anul 2011. Numărul depăşirilor a fost mai mic”, spune Marin Doina, şef serviciu Agenţia de Mediu Timişoara

Timişoara a scăpat de praf în ultimul timp. Situaţia e mult mai bună decât era în anii trecuţi, când Uniunea Europeană ne arăta cu degetul în ceea ce priveşte depăşirea nivelului de particule de praf din aer mai mici de 10 microni (PM 10).

„Din punct de vedere al poluanţilor, în 2012 s-a realizat o îmbunătăţire a calităţii aerului faţă de anul 2011. Numărul depăşirilor a fost mai mic. Am înregistrat şi bucuria de a nu avea o depăşire de valoare limită nici la media anuală. În afară de PM10 nu avem alte probleme pentru aglomerarea Timişoara pentru nici un alt poluant”, a spus Marin Doina, şef serviciu Agenţia de Mediu Timişoara, în şedinţa Comisiei de Monitorizare a Calităţii Aerului de la nivelul Instituţiei Prefectului Timiş.

Controale şi în localităţile din jurul Timişoarei

Acum, cei din comisie vor merge şi în localităţile din jurul Timişoarei pentru a vedea dacă se respectă măsurile necesare pentru ca aerul să fie unul nepoluat. Se doreşte dezvoltarea şi monitorizarea tuturor căilor de acces către celelalte localităţi periurbane. Mai trebuie lucrat la măsurile legate de managementul traficului rutier pentru a finaliza acţiunile trecute în programul de gestionare a calităţii aerului.

„În anii 2011 – 2012 am lansat acţiunile de control la nivelul municipiului Timişoara. Propun să extindem controalele şi în localităţile periurbane şi în altele”, a spus Marian Eperieş, comisar-şef la Garda de Mediu Timiş.

De asemenea, s-a propus ca primarii localităţilor de lângă Timişoara să fie invitaţi la şedinţele acestei comisii pentru a spune problemele cu care se confruntă în combaterea poluării. „Să vină primarii localităţilor să spună ce au făcut, ce trebuie făcut în localităţile lor pentru a respecta calitatea aerului. Să luăm pe rând 4-5 din acest măsuri şi să-i chemăm pe primari. O să facem adrese, să facem demersuri pe lângă consiliul judeţean să sprijine localităţile respective. Să facem informări, pliante, în ceea ce priveşte prejudiciile pe care le aduce incendierea miriştilor”, a spus subprefectul de Timiş, Liliana Oneţ.  

Comentarii

comentarii