Acasă Actualitate Timişoara are un brad de Crăciun iluminat „eco”

Timişoara are un brad de Crăciun iluminat „eco”

370
DISTRIBUIȚI

Timişoara a devenit al doilea oraş european, după Copenhaga, care are un brad de Crăciun iluminat „eco”. Timp de 4 zile, în perioada 20-24 decembrie, în intervalul orar 18.00-20:00, Moş Crăciun este membru de onoare al echipei Verde pentru Biciclete şi îi va plimba în sania-ricşă trasă de renii VpB pe copiii care au fost cuminţi şi care ştiu sa spună o poezie.
Moş Crăciun a pregătit 500 de surprize realizate de ajutoarele sale şi un brad înalt de 5 metri, ce este amplasat în Piaţa Operei. Bradul este unul special a fost iluminat cu ajutorul bicicletelor miercuri, 23 decembrie, începând cu ora 18.30.  „Marea pedalare de Crăciun” este o premieră naţională, iar Moş Crăciun şi echipa „Verde pentru Biciclete” i-au invitat pe toţi cei dornici să pedaleze să li se alăture pentru a putea menţine aprinsă lumina Crăciunului cât mai mult timp posibil. „Am montat cinci suporţi speciali pentru biciclete şi un  sistem de generare a curentului electric. Bicicliştii timişoreni sunt invitaţi să pedaleze ca să producă energie necesară pentru iluminarea bradului”, spune Graţian Bolog, unul dintre organizatorii acţiunii.
Bradul este oferit de către compania Moranduzzo SRL. producător de globuri şi accesorii pentru bradul de Crăciun, iar evenimentul este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara. Iluminarea ecologică a bradului, prin forţa pedalelor, va fi pusă în practică de specialişti de la companiile timişorene Electromotor şi Tehnomet.
„Verde pentru Biciclete” este o mişcare pentru pedalare realizată de Fundaţia Bega, în colaborare cu Clubul Sportiv Gratzu.

Comentarii

comentarii