Acasă Sport Timişoara cea mai tare la înot masters

Timişoara cea mai tare la înot masters

DISTRIBUIȚI

Înotătorii masters din Timişoara au dat un nou recital în cadrul unei competiţii internaţionale, desfăşurate la Reşiţa. „Cupa primăverii 2010” a adus 22 de medalii pentru înotătorii amatori din Timişoara. Sportivii din capitala Banatului s-au confruntat cu adversari din trei ţări: Moldova, Serbia şi Ungaria.

Sportul în care rezultatele sunt trecute pe planul secund
O echipă formată din nouă înotători din cadrul clubului de Înot Masters Timişoara a obţinut 22 de medalii la concursul internaţional de înot masters “Cupa primaverii, ediţia 2010”. Competiţia a avut loc la Reşiţa, într-un bazin olimpic de 50 de metri. La concursul destinat tuturor înotătorilor amatori care au împlinit 25 de ani au participat peste 80 de sportivi, reprezentând opt cluburi, din patru ţări: Moldova, Serbia, Ungaria şi România. Cei mai vârstnici dintre participanţi au 73 de ani, la femei, şi 83 de ani, la bărbaţi. Mişcarea de înot masters implică adulţi care practică acest sport ca amatori, participarea în sine fiind mai importantă decât rezultatele. Sportivii concurează pe grupe de vârstă: 25-29, 30-34, 35-39,  cu categorii de 5 ani, ultima categorie incluzând orice vârstă peste … 100 de ani.

Au dat recital în bazin

Sportivii timişoreni au obţinut 18 medalii la probele individuale. De 15 ori, înotătorii de la Timişoara au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Ana Dragodan, la categoria +35 de ani şi Ildiko Talinga, la + 45 de ani, au fost vedetele lotului de la Înot Masters Timişoara, obţinând câte trei medalii de aur. Mihai Lisetchi (+50 ani) şi Remus Retezan (+30 ani) au terminat de două ori pe prima poziţie. Câte o singură medalie de aur au cucerit Diana Cosma, Ana Monica Irimie, Alexandru Kuhn, Cristina Madău şi Sergio Morariu. Diana Cosma a obţinut şi un loc doi şi o medalie de bronz, în timp ce Sergio Morariu a mai cucerit un argint. La probele pe echipe, Clubul de Înot Masters Timişoara a obţinut, în total, patru medalii de aur: două prin echipa de fete, la proba de 4 x 50 de metri liber, respectiv, de 4 x 50 metri mixt şi două prin echipa mixtă (două femei şi doi bărbaţi). La concursul de la Reşiţa, tot din Timişoara a fost prezentă şi echipa C.S. Delfinul, cu trei participanţi: Gheorghe Szuhanek a obţinut patru medalii, trei de argint şi una de aur, Viliam Soss, două locuri I şi Vasile Vaipan un loc trei.

Comentarii

comentarii