Acasă Actualitate Timişoara – Cluj, meci cu grad ridicat de risc

Timişoara – Cluj, meci cu grad ridicat de risc

317
DISTRIBUIȚI

Jandarmii timişoreni, pregătiţi să intre în Infern…

Aproape 250 de jandarmi şi 160 de agenţi de pază sunt pregătiţi pentru un adevărat război, la partida FC Timişoara – CFR Cluj. Partida, considerată de oamenii legii ca una cu „grad ridicat de risc”, are loc duminică, de la ora 20, pe Stadionul „Dan Păltinişanu” din Timişoara.

Gata în orice moment să intre în stadion

Într-un comunicat de presă al Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara se spune clar: jandarmii sunt gata oricând să intre în incinta stadionului, în cazul unor incidente grave. În 2009, la partida pe care cele două adversare de dumincă au susţinut-o în finala Cupei României, au avut loc altercaţii extrem de grave cu forţele de ordine. Fanii timişoreni au dezlănţuit infernul, au intrat în teren şi s-au încăierat cu forţele de ordine. Pentru a evita astfel de incidente, jandarmii timişoreni vor înconjura cu garduri mobile stadionul din Timişoara. Aici va avea loc un prim control al suporterilor. Comercializarea băuturilor alcoolice în zona stadionului este interzisă între orele 18-22.30.

Suporterii recalcitranţi, vânaţi cu camere de luat vederi

Autorităţile îi sfătuiesc pe suporteri să nu facă pe nebunii dacă vor să intre pe „Dan Păltinişanu”. „Pătrunderea în stare de ebrietate în zona stadionului şi în interiorul acestuia, încercarea introducerii de băuturi alcoolice în arena sportivă, refuzul de a se supune controlului corporal preventiv şi al bagajelor efectuat de forţele de ordine, căţăratul pe gardul care delimitează spaţiul de joc de tribună, aruncarea cu obiecte de orice fel spre alţi spectatori sau asupra forţelor de ordine, adresarea de injurii sau expresii vulgare, pătrunderea pe suprafaţa de joc vor fi drastic sancţionate”, transmit clar reprezentanţii Jandarmeriei. Jandarmii îi vor monitoriza şi pe suporterii interzişi pe stadioane. Şapte suporteri ai echipei F.C. Timişoara şi nouă suporteri ai formaţiei CFR Cluj au interdicţie de a intra pe orice stadion de fotbal. Ei sunt incluşi în baza de date a Jandarmeriei. Dacă au curajul să intre totuşi la meci şi vor fi depistaţi, cu toţii riscă un dosar penal şi pot ajunge după gratii.
 

Comentarii

comentarii