Acasă Actualitate Timişoara conduce în topul blocurilor ce vor fi reabilitate

Timişoara conduce în topul blocurilor ce vor fi reabilitate

DISTRIBUIȚI

Săptămâna trecută, în cadrul unei întâlniri între timişoreni şi parlamentarii de Timiş, organizată de Federaţia Asociaţiilor de Locatari Timişoara, deputatul Alin Popoviciu se arăta nemulţumit de numărul de blocuri din Timişoara care sunt prinse în programul de reabilitare termică. În Timişoara, 75 de condominii, dintr-un total de peste 10.000, vor fi reabilitate, costurile fiind suportate de Guvernul României, 50% din sumă, Primăria Timişoara, 30% şi asociaţia de locatari, 20%. Lista de 75 de blocuri timişorene a ajuns în capitală, însă Popoviciu critica numărul prea mic al acestora şi modul în care se implică autorităţile locale. Viceprimarul Sorin Grindeanu îl contrazice pe proaspătul deputat, explicând că, din datele primite de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, Timişoara nu stă deloc rău din punct de vedere al numărului de blocuri înscrise până acum în program.
Asta pentru că, susţine Grindeanu, alte oraşe importante din ţară nu au fost la fel de harnice din acest punct de vedere, în acest moment fiind înscrise cu mai puţine blocuri: Oradea – 38, Iaşi – 34, Constanţa – 37, Cluj – 15, Braşov – 5 şi Arad – 0.
“Văd că tot mai mulţi îşi dau cu părerea referitor la programul de reabilitare termică.
Îi sfătuiesc să lase de-o parte critica şi mai bine să ne ajute să obţinem finanţarea pentru reabilitarea blocurilor din Timişoara”, spune Sorin Grindeanu.

Comentarii

comentarii