Acasă Politica Timişoara şi Aradul au intrat în conflict… expoziţional

Timişoara şi Aradul au intrat în conflict… expoziţional

DISTRIBUIȚI

Concurenţa între Arad şi Timişoara se manifestă din plin şi în segmentul târgurilor şi expoziţiilor. Prezent, ieri, la Timişoara, pentru o conferinţă care avea ca tematică evoluţia şi planificarea târgurilor şi expoziţiilor în prima jumătate a anului 2009,

Nicolae Groşan, directorul Expo Arad Internaţional, nu a scăpat prilejul pentru a ataca firmele concurente din Timişoara.

Groşan a declarat că Aradul, chiar dacă nu are nici pe departe o piaţă atât de mare ca Timişoara, este un concurent serios în domeniul expoziţional. Neserioase sunt firmele din Timişoara, care fac concurenţă neloială.

„Este vorba de firme mici, care nu organizează expoziţii propriu-zise, ci adună câteva firme care fac comerţ itinerant. Decât să plătească chiria pentru un spaţiu comercial, aceste firme stau câteva zile într-un oraş şi îşi vând produsele”, a declarat Nicolae Groşan. Directorul Expo Arad Internaţional a atacat direct firma timişoreană Expo Timişoara Internaţional care, din cauza denumirii similare, „produce confuzii în rândul firmelor expozante”.

Cu toate că orice companie poate să organizeze expoziţii şi târguri, dacă are această activitate în domeniul de activitate, Groşan vrea să impună, prin „lobby la Comisia Europeană”, ca nu orice firmă sau persoană să poată desfăşura această activitate. Cu frustrarea provincialului, Nicolae Groşan a declarat că Timişoara şi Aradul ar trebui să nu organizeze manifestări expoziţionale în aceleaşi domenii, mai ales în acest an când, din cauza crizei economice, firmele şi-au redus bugetele de publicitate.

Vladimir Culea, directorul Expo Timişoara Internaţional, ne-a declarat că frustrările celor din Arad sunt mai vechi şi că firma sa nu a dorit în nici un moment să intre în conflict cu cei de la Expo Arad Internaţional. „La Timişoara există trei organizatori de expoziţii şi avem loc pe piaţă. Dacă cei din Arad au probleme nu este vina noastră,” ne-a declarat Culea.
Lucian PAULESCU

Comentarii

comentarii

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentAdio, Peter Jecza!
Articolul următorMonitorul de Lugoj