Acasă Actualitate Timişoara rămâne fără apă şi căldură

Timişoara rămâne fără apă şi căldură

399
DISTRIBUIȚI

UPDATE 2:

 

► Timişoara primeste din nou apă caldă şi caldură

► Amânare datorată intervenţiei CJT şi a Prefecturii la Bucureşti. Reprezentanţii primăriei susţin că ei au obţinut amânarea

► Primăria Timişoara trebuie, până mâine, „să găsească o soluţie concretă şi serioasă”, spune prefectul

► Cei de la primărie spun că este meritul lor că timişorenii nu îngheaţă la noapte

► Contractul cu OMV Petrom Gaz va fi reziliat, iar vineri va fi perfectat un  nou contract cu EON Gaz

► Timişoreni, pregătiţi-vă să îngheţaţi în propriile apartamente!

 
Directorul SC Colterm SA, Aurel Matei, anunţă că furnizarea apei calde şi a căldurii în Timişoara va fi sistată, începând din după amiaza zilei de joi, 25 noiembrie. Matei susţine că, deşi în ultimele luni au fost efectuate plăţi de 60 de milioane de lei în contul datoriilor, către OMV Petrom Gas SRL, societatea a decis sistarea furnizării de gaz.

 „În momentul de faţă mai sunt restante facturi în valoare de 13 milioane de lei. În cursul acestei săptămâni au avut loc întâlniri cu reprezentanţii OMV Petrom Gas SRL, atât la sediul lor cât şi la Ministerul Administraţiei şi Internelor, la care a participat şi domnul primar Gheorghe Ciuhandu, iar miercuri, 24 noiembrie 2010, am primit un comunicat prin care am fost anunţaţi că problemele s-au rezolvat. Cu toate acestea, în cursul după-amiezii de miercuri s-a revenit cu anunţul de sistare, fără nici o explicaţie”, susţine Matei. „În cursul zilei de joi am fost din nou la Bucureşti, împreună cu domnul primar, pentru a încerca rezolvarea acestei grave situaţii, însă negocierile au eşuat. Îmi cer scuze faţă de populaţia Timişoarei pentru aceste neplăceri”, încheie Matei.
 
UPDATE 1:
 
Timişoara primeşte din nou apa caldă şi caldură. După intervenţia CJT şi a Prefecturii la Bucureşti. Primăria Timişoara trebuie, până mâine, „să găsească o soluţie concretă şi serioasă”
 
Furnizarea apei calde şi a căldurii s-a reluat în Timişoara, deocamdată până vineri la prânz. Constantin Ostaficiuc, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş şi Mircea Băcală, prefectul de Timiş, au declarat că au sunat în această după-masă la Ministerul Economiei şi au obţinut o amânare a întreruperii furnizării gazului metan către Colterm până mâine. Amânarea este de fapt acordată Primăriei Timişoara, care trebuiem conform prefectului, „să găsească o soluţie concretă şi serioasă”, pe care să o prezinte vineri dimineaţa, la ora 10, la şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, ce se va întruni la prefectură. Dacă reprezentanţii primăriei nu vor veni cu o soluţie viabilă, Timişoara va rămâne din nou fără apă caldă şi căldură.
“Datoria Guvernului a fost de 46 de milioane de lei, din care s-au plătit 31 de milioane. Datoria Primăriei Timişoara a fost de 55 de milioane de lei, din care s-au plătit 20 milioane lei. 15 milioane de lei este datoria rămasă de plătit de către Guvern. În acelaşi timp, primăria mai are de achitat 35 de milioane de lei. Am avertizat Primăria Timişoara în repetate rânduri că nu sunt pregătiţi pentru condiţii de iarnă extreme”, a spus prefectul Mircea Băcală.
 
UPDATE 2:
 
"În urma intervenţiei noastre la ministrul Economiei, dl. Ion Ariton, s-a dispus continuarea furnizării de gaz", spun reprezentanţii Primăriei Timişoara
 
Reprezentanţii Primăriei Timişoara susţin că ei au obţinut amânarea sistării gazului. "În perioada 22-24 noiembrie 2010 au avut loc discuţii preliminare legate de rezolvarea problemei furnizării gazului către Colterm de către OMV Petrom Gaz. Primarul Gheorghe Ciuhandu l-a informat pe primul ministru Emil Boc asupra acestei probleme şi a discuţiilor cu OMV Petrom Gaz încă din data de 22 noiembrie 2010. Cu toate că până în data de 24 noiembrie 2010, la orele prânzului, s-au dat asigurări că nu există probleme legate de furnizarea gazului către Colterm, în aceeaşi zi, la orele 18, OMV Petrom Gaz a anunţat că furnizarea de gaz va fi sistată începând de a doua zi (astăzi) cu începere de la ora 6 dimineaţa. Drept urmare, în cursul zilei de astăzi, 25 noiembrie 2010, primarul municipiului Timişoara, Gheorghe Ciuhandu, şi directorul Colterm, Aurel Matei, s-au deplasat la Bucureşti, la Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi la Ministerul Administraţiei şi Internelor în vederea unor discuţii privind furnizarea gazului către Colterm. Domniile lor au solicitat intervenţia Guvernului în vederea continuării furnizării de gaz de către OMV Petrom Gaz în virtutea contractului existent şi în baza unor propuneri făcute de Colterm Timişoara. În urma intervenţiei noastre la ministrul Economiei, dl Ion Ariton, s-a dispus continuarea furnizării de gaz de la OMV Petrom Gaz către Colterm, urmând ca în cursul zilei de mâine, 26.11.2010, să se perfecteze un nou contract de furnizare cu EON Gaz. Detaliile acestui nou contract vor fi discutate în cursul zilei de mâine cu EON Gaz", se arată într-un comunicat remis de Primăria Timişoara. "Asigurăm timişorenii că Primăria Municipiului Timişoara şi Colterm depun în acest moment toate eforturile posibile pentru asigurarea confortului termic necesar în locuinţele lor", transmit reprezentanţii primăriei.
 

 

Comentarii

comentarii