Acasă Eveniment Timişoara va fi promovată la Bruxelles pentru a deveni Capitală Culturală Europeană

Timişoara va fi promovată la Bruxelles pentru a deveni Capitală Culturală Europeană

DISTRIBUIȚI

“Eu susţin demersul în totalitate şi cred că Timişoara are toate argumentele pentru a aspira la titlul de Capitală Culturală Europeană”, a declarat europarlamentarul PNL Cristian Buşoi
Timişoara vrea să fie Capitală Culturală Europeană. S-a constituit şi un grup de iniţiativă care face lobby pentru acest lucru – pentru ca oraşul de pe Bega să fie în anul 2020 Capitală Culturală Europeană. S-a realizat şi un consorţiu care susţine această candidatură. Acest consorţiu (format din Cluburile Rotary, Lions, Fundaţia Bega, Fundaţia Academică şi Culturală, Timişoara ‘89, Asociaţia Pro Philharmonia şi Timisiensis, împreună cu oameni de cultură şi de afaceri) face lobby pentru ca Timişoara să devină în anul 2020 Capitală Culturală Europeană. Europarlamentarul PNL Cristian Buşoi susţine acest demers şi doreşte să facă o dezbatere pe această temă chiar la Bruxelles pentru că, spune acesta, celelalte ţări şi oraşe trebuie să afle despre dorinţa Timişoarei de obţine acest titlu.
“Timişoara este un oraş pe care europenii îl recunosc”
“Eu susţin demersul în totalitate şi cred că Timişoara are toate argumentele pentru a aspira la titlul de Capitală Culturală Europeană. Şi merit cultural, şi mentalitatea din această zonă, care se apropie mai mult de mentalitatea europeană decât a celor din alte zone ale României. Atunci când spun că vin din Timişoara – Timişoara este un oraş pe care europenii îl recunosc. Datorită evenimentelor de la 1989, dar şi din multe alte motive, pentru că Timişoara a fost după 1990 o atracţie pentru foarte mulţi europeni”, a spus Cristian Buşoi. Decizia şi numirea oficială a unui oraş de a fi Capitală Culturală Europeană aparţine Comitetului de Miniştri al Uniunii Europene.
“Voi invita europarlamentari nu numai din România, ci şi din alte părţi ale comunităţii europene”
Cristian Buşoi va organiza împreună cu Nicolae Robu, între 5 şi 15 iunie, la Bruxelles, în Parlamentul European, o dezbatere, un proiect de promovare al acestei idei. “Voi invita europarlamentari nu numai din România, ci şi din alte părţi ale comunităţii europene şi chiar membri ai comitetelor de selecţie care nu vor mai fi în 2020, dar ne vor putea spune ce condiţii trebuie să îndeplinim. Toţi aceşti oaspeţi care ne vor vizita, înseamnă că noi vom fi obligaţi să asigurăm infrastructura. Sunt foarte importante investiţiile şi felul în care arată acele oraşe”, a spus Buşoi. Oraşul trebuie să şi arate ca o adevărată capitală europeană – adică infrastructura să fie la înălţime. Infrastructura şi calitatea aerului şi multe alte lucruri trebuie reglate pentru ca Timişoara să aibă un plus la şansa de a deveni Capitală Culturală Europeană. “Toate aceste lucruri nu apar ca şi criterii care îţi aduc puncte, dar dacă toţi aceşti parametrii sunt slabi, atunci din start te descalifici”, a declarat senatorul Nicolae Robu, preşedintele PNL Timiş.

 

Comentarii

comentarii