Acasă Sport Timişoreanul Miodrag „The Gentleman” Olar face furori în sportul de ring

Timişoreanul Miodrag „The Gentleman” Olar face furori în sportul de ring

DISTRIBUIȚI

După performanţele lui Daniel Ghiţă şi Sucz Sarnabas, Miodrag Olar este al treilea român care reuşeşte marea performanţă de a învinge un olandez într-o competiţie sportivă de peste hotare. Miodrag Olar este la începutul carierei sale de luptător de kickboxing, fiind considerat cel mai talentat sportiv român de  kickboxing şi thaiboxing. După renunţarea la cariera de fotbalist de divizie naţională la Poli Timişoara, Miodrag intră în lumea kickboxingului tocmai în Spania, unde sub îndrumarea unui antrenor rus, Igor Dimitrov, se antrenează pentru a lupta pentru titlul Spaniei la kickboxing. Întoarcerea neprogramată în România, determinată de probleme de familie, îl obligă să piardă lupta pentru titlu, dar norocul îl aduce în sala lui Remus Ştefan, din Timişoara, unde continuă să se antreneze. Lupta  împotriva lui Mircea Căluţiu, în noiembrie 2008, unde este remarcat de Adrian Mihai şi legitimat la Kudokai Atlassib, îi dă şansa de a se antrena şi lupta peste hotare.


Sensei Adrian Mihai a remarcat imediat potenţialul, talentul şi caracterul deosebit al acestui timişorean de origine sârbă şi, în ianuarie 2009, declară că a descoperit cel mai talentat sportiv român din sportul de ring. Cu doar câteva meciuri în ring, anul 2009 îl aduce pe Miodrag în ring împotriva celor mai puternici sportivi români de la categoriile 75 kg si 70 kg, unde îi învinge pe campionul mondial de Kempo Cătălin Bodârlă sau pe ungurul Poczo Zoltan. Sensei Adrian Mihai îl aruncă pe Miodrag direct împotriva multiplului campion Mihai Barbu, care reuşeşte să câştige foarte greu, la puncte, meciul de la Baia Mare. Alt adversar de calibru care cunoaşte valoarea sportivului de la Kudokai este Marius Tiţă, care, învins clar în două  runde, este declarat învingător. Klash Tournament din octombrie 2009, din Elveţia, îl aduce pe Olar în faţa campionului elveţian Daniel Moro, pe care îl învinge prin K.O. tehnic şi îl aduce în finala acestui turneu. În faţa publicului Sibian, la gala Klash „Noua Generaţie de Luptători”, Miodrag îl învinge pe bucureşteanul Cătălin Dănăilă, antrenat de Ciprian Sora.

A trecut de un olandez bine cotat

La începutul acestei luni, la Bruxelles, în sala Guy Cudell s-a desfăşurat competiţia sportivă de kickboxing cu regululi K1 şi thaiboxing, reguli muay thai, Force & Honneur 4. La această competiţie au participat sportivi din Belgia, Franţa, Olanda şi România. Kudokai Atlassib a înscris la startul acestei competiţii doi sportivi, Miodrag „The Gentleman” Olar şi Dani Corbean. Timişoreanul Miodrag Olar a avut una dintre cele mai mari încercări de până acum din cariera lui de sportiv. Pe lângă faptul că lupta în deplasare într-o sală plină  cu fani olandezi şi belgieni, a  trebuit să facă faţă unui meci împotriva mult mai experimentatului luptător olandez Misha Marti Rosian. Acesta este legitimat la unul dintre cele mai puternice cluburi olandeze de kickboxing, Kamakura, şi este un sportiv de 21 de ani care este o tânără speranţă a acestui club. Categoria preferată a lui Miodrag Olar este de 72,5 kg, dar de data acesta a trebuit să urce în categorie  pentru a lupta cu Misha, care la cântar a avut greutatea de 75,7 kg, iar Miodrag 72,1. Deşi toţi sorţii înclinau spre luptătorul olandez (experienţă,greutate), faptul că a luptat sub încurajările propriei galerii, Miodrag Olar nu s-a lăsat intimidat şi a făcut cel mai bun meci din cariera sa de până acum, toate cele cinci runde fiind câştigate de timişorean.
„Meciul acesta a fost o luptă de supravieţuire a lui Misha. Miodrag este ceea ce am declarat întotdeuna: un luptător talentat şi valoros. Nimeni nu te invită într-o competiţie de acest nivel să învingi, ceea ce a şi păţit sportivul Dani Corbea, care a pierdut prin KO în faţa vedetei belgiene Arman Hambaryan. Faptul că Miodrag a învins nu a fost un noroc, ci o certitudine că acest sportiv este cel care va lupta şi va mai învinge şi de aici încolo mulţi luptători buni de peste hotare. Kudokai poate aduce aceste performanţe de nivel European doar cu sprijinul unor oameni care iubesc sportul şi susţin echipa”, a declarat antrenorul sportivului timişorean.

Comentarii

comentarii