Acasă Eveniment Timişoreni, lăsaţi maşinile acasă!

Timişoreni, lăsaţi maşinile acasă!

544
DISTRIBUIȚI

De Ziua Internaţională fără maşini, 22 septembrie
În cadrul campaniei "Nu te pune cu timişorenii!", Clubul Rotary Timişoara, Fundaţia Bega, cu sprijinul Primăriei Timişoara, îi invită pe timişoreni ca, măcar pentru o zi, să circule cu bicicleta, pe jos, sau cu mijloacele de transport în comun
Timişoara şi oraşele lumii devin din ce în ce mai poluate. Otrava care iese pe ţevile de eşapament ale maşinilor nu este deloc bună pentru om, natură sau animale. |n oraşul de pe Bega, maşinile au început să se înmulţească pe zi ce trece, iar urbea devine un furnicar unde aceste maşini se înghesuiesc una în alta. |n acest timp, oraşul respiră tot mai greu. Ziua Internaţională fără maşini este o şansă ca oraşul să-şi mai tragă sufletul şi să-şi încarce plămânii sufocaţi de atâtea motoare încinse la maxim zi de zi. |n cadrul campaniei "Nu te pune cu timişorenii!", Clubul Rotary Timişoara, Fundaţia Bega, cu sprijinul Primăriei Timişoara, îi invită pe timişoreni (angajaţi ai administraţiei locale, jurnalişti, lideri de opinie, reprezentanţi ai mediului academic, ai mediului de afaceri şi pe toţi cetăţenii în general) să folosească ca mijloc de transport bicicleta, mijloacele de transport în comun sau, pur şi simplu, mersul pe jos, măcar pentru o zi, în 22 septembrie, de Ziua Internaţională fără Maşini.

Primarul le cere timişorenilor să circule, măcar pentru o zi, fără maşini

"Fiind Ziua Internaţională fără Maşini, nu pot decât să le cer şi timişorenilor să se gândească mai mult la mediu, să încerce, pe cât posibil, să renunţe, măcar pentru o zi, la mersul cu maşina, în favoarea transportului sustenabil – transportul în comun, cu bicicleta sau mersul pe jos. |n ceea ce ne priveşte, noi, ca instituţie, am depus mari eforturi în ultimul timp atât pentru modernizarea transportului în comun, cât şi pentru crearea de noi piste pentru biciclete în Timişoara. Chiar mâine (n.r. – marţi, 22 septembrie) vom prezenta mai multe piste realizatea de-a lungul ultimelor săptămâni. De asemenea, chiar în momentul de faţă, pe Calea {agului se lucrează la un proiect nou în România, dar luat după modelul marilor metropole europene, care prevede, pe lângă realizarea pistelor pentru biciclete, şi realizarea unei benzi de circulaţie creată exclusiv pentru transportul în comun", a declarat primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu (foto stânga).

Prefectul merge, azi,cu bicicleta la serviciu

"Eu mâine (n.r. – marţi, 22 septembrie) vin cu bicicleta la lucru. Am şi număr Verde pentru biciclete – 1.101. Aproape 20 de ani, numai cu bicicleta am circulat. Acum mai merg la piaţă cu bicicleta, mai prin oraş. {i după-masa, dacă plec să iau pâine, la poştă, să plătesc facturile, merg cu bicicleta. Acum, cu bicicleta, sunt intersecţii pe care nu poţi să le traversezi. Ar trebui piste de bicicletă, unde bicicliştii să se simtă în siguranţă de la un capăt la altul al oraşului", spune Mircea Băcală (foto centru), prefectul judeţului Timiş.

Şeful Poliţiei Rutiere merge pe jos la birou

Florin Bolbos (foto dreapta), şeful Poliţiei Rutiere Timiş spune că va respecta cu sfinţenie "Ziua Internaţională fără Maşini". Subcomisarul va apela, pe 22 septembrie, doar la mijloacele de transport în comun şi la mersul pe jos. "Mâine (n.r. – azi) voi veni şi voi merge pe jos la şi de la lucru. Cel puţin pentru o zi, nu vom mai respira aceleaşi noxe şi traficul din Timişoara va fi mult mai decongestionat. Nu este un capăt de lume ca măcar pentru o zi să nu foloseşti maşina proprie şi să apelezi la alte mijloace de transport, în comun sau, de ce nu, la mersul pe jos. |i sfătuiesc pe toţi timişorenii să renunţe, măcar în această zi, la maşină", spune Florin Bolbos.

Comentarii

comentarii