Acasă Administraţie Timiș: Comitet de urgență la prefectură în cod roșu de caniculă

Timiș: Comitet de urgență la prefectură în cod roșu de caniculă

632
DISTRIBUIȚI

La Prefectura Timiș s-a întrunit comitetul pentru situații de urgență. Meteorologii au emis o avertizare tip cod roșu pentru zilele de vineri și sămbătă, când, în Timiș, temperaturile vor ajunge la 42 de grade. Prefectul de Timiș Mircea Băcală a cerut ca angajații primăriilor și voluntari să identifice persoane singure, în special bătrânii, pentru a vedea dacă au nevoie de apă, de mâncare ori de îngrijire medicală. Prefectul a cerut atenție sporită efectivelor de la pompieri pentru a avea resurse îndestulătoare de apă pentru stingerea incendiilor.

Acumulările de apă din județ sunt pline. Sursa de apă potabilă acumulată la Surduc este în proporție de sută la sută acoperită, iar la Poieni Strâmbu la capacitate de 85 la sută.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) a înființat puncte de prim ajutor la Opera din Timișoara, Piața Iosefin, 700 și la Poștă, și la Casa Sindicatelor din Lugoj și a transmis că un lanț de farmacii din Timișoara va pune la dispoziție spații răcoroase, apă rece și va oferi asistență medicală persoanelor care au nevoie. 

 

 

 

Comentarii

comentarii