Acasă Administraţie Timiş: Primăria a lansat a doua licitaţie pentru cumpărarea vaporettelor

Timiş: Primăria a lansat a doua licitaţie pentru cumpărarea vaporettelor

DISTRIBUIȚI

Ziua Marinei pe Bega - 2013 02Primăria Timişoara a lansat cea de-a doua licitaţie pentru achiziţionarea a şapte vaporette ce urmează a fi lansate pe Canalul Bega, după ce, la prima licitaţie organizată la începutul anului nu s-a prezentat niciun ofertant, municipalitatea având un buget alocat de circa 3 milioane de euro.
„A fost relansată pe SEAP licitaţia pentru atribuirea contractului de furnizare a echipamentelor de transport de tip vaporetto. Termenul de depunere a ofertelor a fost fixat la 4 august 2015. Au rămas tot şapte ambarcaţiuni, toţi parametrii au rămas aceiaşi ca la prima licitaţie, numai suma pusă la bătaie este mai mare şi perioada de livrare a fost extinsă. Suma totală la vaporetto este de 11.130.588 lei fără TVA. Atâta este plafonul, întotdeauna în competiţie preţul scade”, a declarat Nicolae Robu, marţi, într-o conferinţă de presă.
De data aceasta, edilul este convins că licitaţia se va finaliza favorabil, întrucât au fost deja firme care s-au interesat de cererea Primăriei.
La prima sesiune de licitaţii municipalitatea timişoreană a estimat un buget de peste 1 milion de euro pentru achiziţionarea ambarcaţiunilor, calculând un vaporetto la circa 143.000 de euro, dar acum, consilierii locali au aprobat un buget de trei ori mai mare.
Vaporetele pentru transportul de persoane pe care primăria doreşte să le cumpere trebuie să fie cu două motoare, să aibă o lungime de circa 20 de metri şi o capacitate de până la 70 de locuri fiecare.
Între timp, marinarii care vor conduce vaporetele se pregătesc în Portul Galaţi, de unde vor primi permisul de navigaţie. Potrivit şefului Oficiului de Căpitănie Timişoara, dr. ing. Alexandru Bărboi, acestea nu sunt ambarcaţiuni de agrement, ci de transport pasageri, iar cei care le vor conduce trebuie să facă şcoala la Galaţi. „Sunt nave de categoria a II-a şi trebuie să-şi facă toate cursurile. Trebuie să-şi completeze acolo stagiul şi să primească de acolo documentele”, spune Alexandru Bărboi.
Municipalitatea a lansat în toamna anului 2013 lucările de amenajare a malurilor Canalului Bega pe tronsonul timişorean, proiect în valoare de peste 25 de milioane de lei cu finanţare europeană, pentru a-l face navigabil. Amenajarea malurilor ajută foarte mult, într-o etapă următoare, la transformarea Canalului Bega într-unul navigabil.
„Aşa cum ne-am dorit, vom achiziţiona şapte ambarcaţiuni uşoare, de tip vaporeto pentru agrement şi pentru transportul de persoane. Ne pregătim pentru introducerea transportului naval în municipiu, ca alternativă la cel actual şi crearea infrastructurii specifice transportului public pe Canalul Bega”, a reiterat Robu.
Sunt în curs de amenajare cele nouă staţii de îmbarcare/debarcare a pasagerilor, dar şi casele pentru vinderea biletelor.

Comentarii

comentarii