Acasă Actualitate Timiș: Tânăra care a luat 10 curat la Bacalaureat pleacă la facultate...

Timiș: Tânăra care a luat 10 curat la Bacalaureat pleacă la facultate în Germania: ”Îmi făceam temele şi învăţam până noaptea târziu”

DISTRIBUIȚI

Pleacă în Germania să studieze! Este vorba despre singura elevă din Timiș care a luat 10 curat la Bacalaureat. A muncit, a învățat și a reușit să ia media 10 la Bacalaureat – singura candidată cu acest rezultat din cel mai vestic județ al țării la această sesiune a examenului maturității, Diana Dehelean este absolventă a Liceului Teoretic “Nikolaus Lenau” din Timișoara.

Nu m-am aşteptat să fie 10 curat. Am fost mândră de mine, iar în momentul în care m-am uitat pe site şi am văzut ce notă am luat am plâns. Este foarte emoţionant. Mai departe voi studia Dreptul. Am primit un răspuns afirmativ de la Oficiul German de Schimb Academic, ceea ce înseamnă că voi primi o bursă de studii în Germania, aşa că săptămâna viitoare voi aplica la universităţile de acolo. Vreau să mă specializez în Drept Internaţional şi Drept European, iar ulterior îmi doresc să lucrez pentru organismele europene sau pentru organizaţiile internaţionale care se ocupă cu respectarea drepturilor omului. (…) Am depus un volum mare de muncă şi de energie, dar care acum a fost răsplătită. Într-o zi obişnuită, mergeam la şcoală, apoi veneam acasă, mâncam, apoi îmi făceam temele şi învăţam, de cele mai multe ori, până noaptea târziu”, a spus Diana Dehelean.

Comentarii

comentarii